Noul Porsche Panamera a sosit oficial în România

0
125

Cea mai nouă generație a modelului Porsche Panamera a fost prezentată oficial clienților și presei în cadrul unui eveniment special ce a avut loc în Capitală.

Cel mai nou model din gama producătorului de automobile sport Porsche a fost prezentat oficial la București. Noua generație Porsche Panamera a fost lansată la finalul anului trecut pe plan internațional, iar acum noul model cu patru portiere a venit și în România.

Importatorul mărcii germane din România a dus noul model la Cluj în luna februarie, unde este partenerul oficial al turneului de tenis Transylvania Open. Câteva săptămâni mai târziu, noua Panamera a ajuns și la București în cadrul unui eveniment special într-o atmosferă de sărbătoare întreținută de trupa Vunk.

A treia generație

A treia generație a performantului sedan Porsche Panamera vine cu un look relativ similar cu cel al modelului anterior, dar aduce o serie de tehnologii noi. Noul model este mai mare, având o lungime totală de 5052 mm. Avem faruri LED Matrix în echiparea standard, prize de aer generoase și se pot monta jante de până la 21 inchi. La interior, tema este similară cu cea pe care o regăsim în modelul electric Taycan, cu trei ecrane digitale, inclusiv unul dedicat pasagerului din dreapta.

Ce mai interesantă dotară este, însă, suspensia opțională Porsche Active Ride disponibil la versiunile E-Hybrid, care ridică automat mașina pentru a facilita accesul în mașină. De asemenea, înclină ușor caroseria spre interiorul virajului, sau spre spate la frânare și spre față la accelerare.

Noul model dispune de motorizări termice V6 de 2,9 litri pentru versiunile Panamera și Panamera 4. Puterea acestui propulsor a crescut la 353 CP și 500 Nm. Modelul dispune și de patru variante electrificate E-Hybrid. Cea mai puternică dintre ele este Turbo E-Hybrid cu propulsor V8 de 4.0 litri și motor electric pentru un total de 680 CP și 930 Nm. Bateria de 25,9 kWh permite rularea pur electrică pe distanțe de până la 91 km.

Prețuri în România

Prețurile noii generații Panamera încep de la 113.581 euro, pentru nivelul de echipare standard. Panamera 4 costă 117.668 euro, Panamera 4 E-Hybrid – 128.459 euro, Panamera 4 E-Hybrid Executive – 139.635 euro, iar Panamera 4S E-Hybrid – 143.480 euro. Cel mai scump este Panamera Turbo E-Hybrid, de 198.230 euro.

foto: Radu Chindriș, Porsche

Vă recomandăm și:

Porsche Panamera 2024. Toate detaliile despre performanțe, prețuri și dotări

Porsche Panamera – Sedanul sport perfect?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 − patru =