București: locul 8 în topul celor mai aglomerate orașe din lume în anul 2023

0
138

Mulți dintre noi ne lovim în fiecare zi de traficul aglomerat și agitat din București. Și avem toate motivele să fim supărați și nemulțumiți, mai ales că și datele oficiale ne dau dreptate. Capitala României se află în top 10 cele mai aglomerate orașe din lume, la nivel de trafic.

București, în top 10 mondial cu cel mai aglomerat trafic

În anul 2023, Bucureștiul a ocupat poziția a opta în clasamentul celor mai aglomerate orașe din lume, conform indexului anual realizat de producătorul de sisteme GPS Tomtom. În cadrul Europei, orașul se situează pe locul patru. Anul precedent, locuitorii capitalei României au petrecut 150 de ore în plus în trafic, din cauza congestiei, iar viteza medie de deplasare în orele de vârf a fost de aproximativ 17 km/oră.

Nivelul de congestie a atins aproximativ 55%, conform sursei menționate. Comparativ cu anul 2022, Bucureștiul este acum mai aglomerat, cu timpul necesar parcurgerii unei distanțe zece kilometri crescând cu 20 de secunde, ajungând la 27 de minute și 40 de secunde. În 2022, orașul se afla pe locul șapte în acest clasament, în timp ce în 2021 ocupa poziția a opta.

Citește și: RAR: Zeci de mii de vehicule cu probleme tehnice, depistate de RAR în trafic

Care a fost cea mai aglomerată zi din București

Cea mai aglomerată zi din anul 2023 a fost pe 28 noiembrie, când pentru a parcurge zece kilometri, șoferii au avut nevoie de o medie de 36 de minute și 50 de secunde. Din cauza traficului intens din orele de vârf, bucureștenii au pierdut 150 de ore suplimentare și au cheltuit aproape 1.000 de lei în plus pe carburant. În timpul săptămânii, cel mai ridicat nivel de congestie în trafic apare miercuri, între orele 17.00 și 18.00, când parcurgerea unei distanțe de zece kilometri durează în medie circa 41 de minute.

Citește și: Povestea primului tuk-tuk pentru turiști din București

Potrivit studiului, cele mai aglomerate orașe din lume în 2023 sunt Londra, Dublin, Toronto, Milano, Lima, Bengaluru, Pune, București, Manila și Bruxelles.

Londra ocupă prima poziție în clasamentul Tomtom, fiind considerat orașul cu traficul cel mai congestionat, cu o viteză medie de deplasare de aproximativ 15 km/oră. În orele de vârf, cea mai mare congestie se înregistrează în Dublin, locuitorii pierzând în jur de 153 de ore suplimentare în trafic din cauza aglomerației. În anul 2023, viteza medie de deplasare în trafic a scăzut în 228 din cele 387 de orașe analizate. Studiul a inclus date colectate de la 600 de milioane de GPS-uri și telefoane mobile din întreaga lume, analizând 387 de orașe din 55 de țări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


cinci + = 14