Cât costă în România modelele Citroen C4 și C4 X. Prețurile au fost anunțate oficial

0
199

Citroen C4 și C4 X sunt acum disponibile în România cu o opțiune de motorizare revoluționară: mild-hybrid. Aceste modele sunt mult mai prietenoase cu mediul și înregistrează și o reducere importantă în ceea ce privește consumul.

Consum mai mic pentru Citroen C4 și C4 X

Noua motorizare Hybrid 136 adusă de Citroen pe modelele C4 și C4 X este o inovație tehnică ce se bazează pe tehnologia 48V mild-hybrid. Propulsorul constă într-o combinație ingenioasă: o baterie de 48V care se reîncarcă în timpul anumitor faze de condus, un motor pe benzină cu trei cilindri de 136 CP, adaptat special pentru acest sistem hibrid, și o transmisie nouă, electrificată, cu dublu ambreiaj e-DCS6, ce integrează un motor electric de 21 kW (28 CP). Capacitatea sistemului este de 0,4 kWh.

Conform afirmațiilor producătorului francez, această configurație reduce consumul mediu cu până la un litru la o sută de kilometri, comparativ cu unitatea PureTech de 130 CP. În mediul urban, consumul scade cu până la 30%, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu 20%. În plus, în timpul accelerărilor puternice, motorul electric poate oferi un plus de 12 CP pentru perioade scurte.

Motorul de 1,2 litri al noii motorizări mild-hybrid a fost dezvoltat exclusiv pentru această hibridizare, iar aproximativ 40% dintre componentele sale sunt noi. Acest motor cu trei cilindri oferă o putere de 136 CP la 5.500 rpm și un cuplu de 230 Nm disponibil începând de la 1.750 rpm. Deoarece este o motorizare mild-hybrid, pornirea se face cu ajutorul motorului-generator încorporat în cutia de viteze, asigurând astfel porniri rapide și reducând considerabil șocul resimțit la repornire.

Citește și: TEST: Citroen C4 – Model emancipat

Cât costă Citroen C4 și C4 X

Cei interesați pot comanda deja modelele Citroen C4 mild-hybrid și C4 X mild-hybrid în România, începând de la 27.300 de euro, respectiv 28.500 de euro. Pentru cei care optează pentru variantele Hybrid 136, prețurile încep de la 22.229 de euro pentru C4 și de la 22.835 de euro pentru C4 X, toate prețurile incluzând TVA prin programul Rabla Classic. Livrările vor începe în vara anului 2024.

Citește și: Primele imagini cu noul model compact Citroen C4 și e-C4

Sursa Foto: Facebook Citroen, Copyright Alex Rank @ Continental Productions

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 − trei =