Modelul Skoda Enyaq a trecut de 200.000 exemplare produse

0
180

Cehii de la Skoda marchează un prag important în producția de automobile electrice. Primul model electric al mărcii, Skoda Enyaq a trecut pragul de 200.000 de exemplare produse.

Skoda sărbătorește producția a 200.000 de exemplare pentru modelul său electric. Exemplarul cu numărul 200.000 a fost un Enyaq Coupé Sportline, care a ieșit de pe liniile de asamblare în 16 februarie 2024. În 2023, Skoda a vândut 87.700 de unități Enyaq și Enyaq Coupe, marcând o creștere cu 52,1% față de anul anterior.

Pe piața din Cehia, modelul electric a reprezentat 15% din totalul vânzărilor de automobile cu alimentare la priză. Modelul Enyaq s-a descurcat foarte bine și pe piețele din Estonia, Finlanda, Austria și Elveția.

Skoda Enyaq

La finalul anului trecut, Skoda a operat o serie de îmbunătățiri pentru modelul Enyaq. Puterea motoarelor electrice a fost mărită, iar autonomia este acum îmbunătățită. Enyaq poate acoperi peste 560 de kilometri, iar Enyaq Coupe peste 570 de kilometri.

Skoda Enyaq este primul model complet electric din gama constructorului auto ceh, fiind lansat în 2021. Din februarie 2022, gama a fost completată cu versiunea Enyaq Coupe. Skoda propune și versiune performante ale modelului Enyaq sub sigla RS iV. Modelul electric din Cehia folosește platforma MEB din cadrul Grupului Volkswagen comună cu alte modele electrice ca Volkswagen ID.4/ ID.5, Cupra Born, Audi Q4 e-tron/Q4 e-tron Sportback.

Skoda Enyaq iV: Primul SUV electric din Cehia

Skoda pariază pe colaborarea cu ChatGPT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 2 = unsprezece