Jeep Avenger 4xe: tracțiune integrală pentru cel mai mic model din gamă

0
208

Jeep va mări gama modelului Avenger prin introducerea unei variante mild hybrid cu tracțiune integrală 4xe. Anterior, cel mai mic model Jeep putea fi comandat doar cu tracțiune față.

Încă de la lansarea modelului Avenger, Jeep a promis că va oferi și o versiune cu tracțiune integrală. Americanii confirmă acum acest lucru, dar nu pentru versiunea electrică a modelului Avenger, ci pentru cea propulsată cu motorizare termică.

Sistem mild-hybrid 48V

Jeep va propune modelul Avenger cu tehnologia 4xe, indicativ care desemnează modelele cu tracțiune integrală și sistem de propulsie electrificat. Pentru cel mai mic model Jeep, sistemul de propulsie va combina propulsorul pe benzină de 1.2 litri și 136 CP cu două motoare electrice de 21 kW (28 CP) pentru fiecare punte. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu două ambreiaje și șase trepte. Jeep spune că sistemul va asigura „tracțiune și performanțe în off-road de neegalat”, permițând, în același timp, funcționarea cu motorul oprit la viteze reduse. Avenger 4xe poate funcționa în mod 4×4 și când bateria este epuizată, motorul termic acționând pe post de generator pentru motoarele electrice.

Jeep nu a dat alte detalii tehnice despre noul model Avenger 4xe. Cel mai mic model din gama Jeep va primi astfel un avantaj asupra concurenței din segment. Modele ca Nissan Juke, Renault Captur, Ford Puma sau Volkswagen T-Cross sunt oferite exclusiv cu tracțiune față.

Disponibil la finalul anului 2024

Eric Laforge, șeful mărcii Jeep în Europa, a comentat: „Noul Jeep Avenger 4xe reprezintă un punct de cotitură pentru marcă. Cea mai recentă versiune a modelului nostru de succes reunește versatilitatea lui Avenger cu performanțele sistemului de tracțiune integrală. Rezultatul este o capacitate fără egal pentru o experiență de condus mai dinamică. Noul Avenger 4xe vine să completeze oferta mărcii de SUV-uri 4×4 în toate segmentele”.

Noua versiune Jeep Avenger 4xe va putea fi comandată spre sfârșitul anului 2024.

Vă recomandăm și:

Jeep Avenger: debut comercial pentru versiunile cu motorizări termice

Jeep Renegade primește o serie de îmbunătățiri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 2 = sapte