Cel mai eficient motor diesel

0
210
Sursa Foto: Weichai Group

În plină expansiune a mașinilor electrice, chinezii au prezentat un motor diesel despre care susțin că au date că este cel mai eficient din istorie. Producătorul raportează o scădere semnificativă a consumului de combustibil.

Chinezii de la Weichai susțin că au dezvoltat un motor pe motorină cu o eficiență de 53,09%

Prezentarea a avut loc în cadrul Congresului Mondial din 2024 privind Motoarele cu Combustie Internă, desfășurat în Tianjin, China, unde oficialii Weichai Power au impresionat publicul cu această inovație remarcabilă. Unitatea de propulsie stabilește un record în industrie prin eficiența sa deosebită de 53,09%.

Proiectul a început în anul 2015, iar cinci ani mai târziu a fost lansat un motor diesel ce deținea deja un record de eficiență termică pentru acea perioadă: 50,23%. Au urmat apoi alte două creșteri, iar cum s-a ajuns la 53,09%. Echipa de cercetare s-a concentrat pe optimizarea procesului de ardere, pe admisia aerului, livrarea combustibilului și reducerea frecării.

Motorul consumă mai puțin combustibil iar reducerea este de aproape 14%

Weichai Power a subliniat că această realizare a fost oficial recunoscută de către TÜV SÜD, o organizație internațională de testare, dar și de către China Automotive Technology & Research Center, un important organism de testare pentru motoarele cu ardere internă din China.

Datorită acestei eficiențe termice ridicate, motorul diesel dezvoltat de Weichai poate să ofere o reducere a consumului de combustibil de până la 14%. Motorul va putea fi folosit pe utilaje grele, camioane, ambarcatiuni si echipamente miniere. După această veste, în presa din Europa, în special în cea din Germania, s-a vorbit destul de mult despre o revenire în forță a motoarelor termice, care păreau că vor pierde în scurt timp disputa cu cele electrice.

  • Citește și: Volkswagen T-Roc, ultimul model cu motor termic al producătorului german

În timpul procesului de cercetare și dezvoltare, echipa a primit 176 de brevete de invenție și 68 de brevete de model de utilitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sapte × = 7