Cum arată noul Range Rover complet electric

0
137

Land Rover speră să dea lovitura cu noul Range Rover electric. Iar primele imagini sunt spectaculoase. SUV-ul este testat în condiții de iarnă și se pare că s-a comportat excelent.

Range Rover Electric a fost testat în zona Cercului Arctic

Producătorul britanic este convins că Range Rover Electric va deschide calea pentru motorizări electrice performante, rafinament și călătorii de lux. În acest moment, prototipurile acestui model sunt supuse unor teste complexe, zona Cercului Arctic, care sunt foarte aproape de final. Iar rezultatele sunt excelentă. Motorizarea complet electrică va fi calibrată la temperaturi extreme, variind între -40 °C, în regiunea Cercului Arctic, și +50 °C, în deșerturile arzătoare din Orientul Mijlociu.

Primele teste s-au concentrat pe performanțele bateriei și ale unității de propulsie electrice – Electric Drive Unit (EDU) în condiții de temperatură extremă de până la -40 °C. Atât bateria, cât și EDU sunt asamblate de producătorul JLR, ceea ce înseamnă o premieră pentru marcă.

Testele au fost efectuate pe lacurile înghețate din Suedia și au demonstrat capabilitățile noului sistem de propulsie 100% electric al Range Rover. Specialiștii sunt convinși că acest model va reuși să își depășească performanțele deja remarcabile pe suprafețe cu aderență redusă

Un nou sistem de control al tracțiunii

Range Rover este echipat pentru prima dată și cu un nou sistem de control al tracțiunii care oferă niveluri excepționale de performanță pe suprafețe înghețate sau cu aderență redusă. Și reușește acest lucru după ce a distribribuit sarcina de gestionare a aderenței fiecărui motor electric, în loc să se bazeze exclusiv pe unitatea ABS.

În acest mod timpul de reacție, pentru reducerea cuplului pe fiecare roată este redus de la aproximativ 100 milisecunde, la doar o milisecundă. Iar toată această operațiune este realizată cu ajutorul unui program dezvoltat intern de companie.

Astfel, tracțiunea este maximizată indiferent de suprafață, cu viteză de reacție și rafinament excepționale, îmbunătățind semnificativ experiența de condus a modelului Range Rover.

Sursa Foto: media.landrover.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


3 × unu =