Citroen topless

0
41

În ciuda denumirii, în cazul noului Citroen DS3 Cabrio nu este vorba despre o decapotabilă veritabilă, ci despre o versiune cu acoperiș textil. Poate că nu este soluția așteptată de amatorii de plajă făcută în mașină, dar are certe avantaje în materie de siguranță, rigiditatea caroseriei fiind foarte puțin afectată, datorită păstrării arcelor laterale. Citroen nu se află la primul model de acest tip, în urmă cu mulți ani înregistrând succese de vânzări cu 2CV în această variantă, la fel ca Fiat 500C în zilele noastre.

Acoperișul amovibil este acționat electric, funcționează până la viteza de 120 km/h și are nevoie de 16 secunde pentru a se închide. Deschiderea sa se face în trei trepte selectabile: până la nivelul pasagerilor față, precum o trapă clasică, până la spătarul scaunelor spate și complet (inclusiv luneta). Această arhitectură are avantajul că portbagajul a fost redus cu doar 40 litri față de cel al versiunii închise, până la 245 litri.

Soft top-ul este disponibil în trei culori: negru, albastru Bleu Infini (în ape, în funcție de cum cade lumina) și DS Monogramme (emblema DS pe un fond format din două nuanțe de gri). Modelul poate fi personalizat într-o multitudine de variante, mulțumită gamei bogate de culori pentru caroserie și tapiserii. O trăsătură specifică acestei versiuni sunt stopurile 3D-LED.

Citroen DS3 Cabrio este disponibil la lansare cu un singur motor, dieselul e-HDi 92 CP, ce are emisii de CO2 de numai 99 g/km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 6 = treizeci