Dacia Sandero nu se va mai produce în România

0
298
Dacia Sandero/Sursa FOTO: Dacia

Dacia Sandero trebuie să-și găsească „o nouă casă”. Acest model nu se va mai putea produce în uzina de la Mioveni, după ce vor intra „pe linie” modelele Duster și Bigster. Oficialii companiei au dezvăluit care sunt planurile.

Dacia Sandero se mută în Maroc

Dacia Sandero este „victima” investițiilor masive din fabrica de la Mioveni, care a intrat într-un amplu proces de reorganizare. Pe lângă lansarea unui nou motor, la Mioveni liniile de asamblare sunt pregătite pentru cele două SUV-uri ale mărcii, noul Duster și Bigster, a căror producție va începe în anul 2025. În acest context modelele Jogger și Sandero vor fi produse exclusiv în uzina din Maroc.

Conform lui Mihai Bordeanu, Directorul General al Mărcii Dacia pentru Europa de Sud-Est și Directorul Țării pentru România, a treia generație a lui Duster va începe producția în luna iunie, urmată anul viitor de Bigster. Astfel, Dacia a decis să găsească noi destinații pentru cel mai popular model al său, Sandero. Acest aranjament „ar trebui să fie în regulă pentru următoarele 12 luni”, a confirmat și CEO-ul Denis Le Vot despre mutarea producției lui Jogger și Sandero în Maroc. Producția Logan va continua în România.

Citește: Dacia Sandero va avea o versiune electrică

Dacia Sandero, start promițător de vânzări în anul 2024

Mutarea producției Dacia Sandero în Maroc nu înseamnă că interesul oficialilor companiei a scăzut pentru acest model de mare succes. Hatchback-ul s-a clasat în anul 2023 pe locul secund în topul vânzărilor de mașini noi la nivel european și a început promițător și anul 2024.

Dacia Duster, care va avea un preț de bază sub 20.000 de euro, va utiliza platforma CMF-B, similară cu cea a lui Sandero. În schimb, Bigster este un model mai mare, folosind o versiune extinsă a acestei platforme. Le Vot afirmă că Bigster este un automobil ideal pentru călătorii lungi, în timp ce Duster rămâne un SUV extrem de capabil pe teren accidentat. „Este folosit de fiecare serviciu forestier din Europa, inclusiv multe departamente de poliție”, a explicat CEO-ul Dacia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


unu × 6 =