Noua generație Mini Cooper a intrat în producție la uzina din Oxford

0
114

A cincea generație a modelului britanic Mini Cooper a intrat oficial în producție la uzina din Oxford, Marea Britanie. Debutul producției a fost marcat de prezența directorului mărcii Mini, Stefanie Wurst.

Angajaților de la uzina Mini din Oxford li s-a alăturat directorul mărcii, Stefanie Wurst, pentru un eveniment special la fața locului, în care primul model cu trei portiere a fost condus de pe linia de producție de către Charlie Cooper, nepotul legendarului John Cooper, al cărui nume a inspirat denumirea modelului britanic.

De la lansarea primului Mini modern în 2001, peste 4,4 milioane de exemplare au fost produse în Marea Britanie, cifră ce include și 150.000 de modele Mini Electric care au fost construite între 2019 şi 2023.

Mini Cooper

Cea mai recentă generație va fi produsă la uzina de casă a mărcii Mini, în Oxford. Aici are loc producția de caroserii, vopsirea și asamblarea finală. Alte două unități de producție din Marea Britanie contribuie la producția noului model: uzina BMW Group din Swindon produce piese presate pentru caroserie și subansambluri, în timp ce cele mai recente motoare pe benzină, cu trei și patru cilindri, sunt construite la uzina BMW Group din Hams Hall, în North Warwickshire.

Fabrica Mini din Oxford joacă un rol important în reţeaua de producţie a BMW Group. Uzina din Oxford se pregătește să construiască două noi modele MINI electrice din 2026, în timp ce, din 2030, volumele de producție vor fi exclusiv electrice. Până atunci, BMW Group va fi investit un total de peste 3 miliarde de lire sterline în fabricile din Swindon, Hams Hall și Oxford.

Generație nouă

Mini Cooper a ajuns la a cincea generație și completează gama de modele noi a mărcii britanice alături de Mini Cooper Electric și noul Mini Countryman. Va fi disponibil în două versiuni numite Cooper C și Cooper S. Noul model poate fi deja comandat și noi în țară, prețurile începând de la 27.668 euro.

Vă recomandăm și:

Final de drum: Mini Clubman iese din producție

TEST: MINI Cooper S – Spirit combativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− doi = 2