Dacia Sandero, victorie răsunătoare pe piața din Uniunea Europeană

0
57

Dacia Sandero este un nume tot mai greu pe piața din Uniunea Europeană. Modelul produs în România și Maroc a înregistrat cele mai bune cifre în luna mai și are șanse importante să ocupe acest loc și în clasamentul mașinilor noi la finalul anului. Cifrele sunt foarte importante.

Dacia Sandero – cea mai bine vândută mașină din Uniunea Europeană în luna mai

Dacia Sandero este lider pe piața europeană a mașinilor noi, în luna mai din anul 2023, conform cifrelor oficiale. Modelul produs atât în Maroc, cât și în România, a reușit să înmatriculeze 21.745 de unități, depășind în acest fel Tesla Model Y, care a vândut 21.530 de vehicule. Pentru Dacia Sandero este o confirmare a faptului că îți menține creșterea constantă, iar specialiștii consideră că are șanse mari ca la finalul anului să fie pe primul loc.

Datele furnizate de Jato Dynamics arată că Volkswagen T-Roc se situează pe locul al treilea, cu 18.333 vehicule, urmat de Peugeot 208, cu 18.157 unități, Renault Clio, 18.078 și Opel Corsa, pe locul șase, cu 17.405 unități. Locurile următoare sunt ocupate de Toyota Yaris, Volkswagen Golf, Skoda Octavia, Peugeot 2008. Dacia Duster se clasează pe locul 11 în clasamentul general.

După primele cinci luni ale acestui an, Tesla a vândut 103.788 de exemplare ale lui Model Y, cu care se menține pentru moment pe primul loc al vânzărilor.

Potrivit datelor oficiale furnizate de Dacia, volumul total vândut în luna mai, pe toate piețele globale a fost de 55.700 de unități, în creștere cu 31,7% față de anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 5 = treisprezece