Dacia va participa la Raliul Dakar. Celebrul Sebastian Loeb va fi unul dintre piloți – GALERIE FOTO

0
160

Dacia a decis să participe la Raliul Dakar din anul 2025. Anunțul supriză a fost făcut chiar de șeful mărcii, Denis le Vot, într-o conferință de presă în care a dezvăluit și numele celor doi piloți. Jurnaliștii au aflat astfel că una dintre mașini va fi condusă de celebrul Sebastian Loeb, multiplu campion mondial în World Rally Championship.

Dacia a decis să participe la Raliul Dakar

Dacia a decis să intre în arenă și să participe la una dintre cele mai dificile competiții din lume: Raliul Dakar. Este cu siguranță o mare provocare într-un moment foarte dificil pentru lumea auto. Anunțul a fost făcut chiar de șeful mărcii. Denis le Vot a precizat că echipa de uzină Dacia va participa la categoria T1+ cu un prototip care va folosi combustibil sintetic produs de Aramco. Cât privește cei doi piloți, numele sunt surprinzătoare.

Unul dintre piloți este cel Sébastien Loeb. Francezul este cel mai titrat sportiv din istoria WRC, competiție pe care a câștigat-o de nouă ori, dar a participat și la Dakar unde cea mai bună performanță a fost locul doi în anii 2017, 2022 și 2023.

„Toată lumea știe că Dakkar este un fel de laborator tehnologic un parc de încercare pentru noi soluții de mobilitate. Misiunea noastră la Dacia nu este doar de a dezvolta mobilitatea viitorului foarte accesibilă ci și pe cea cu emisii scăzute, de aceea ne concentrăm și pe combustibili sintetici. Aceștia sunt dezvoltați pe liderul mondial Aramco, sunt deja disponibili, este vorba despre combustibilul pe care îl vom folosi la Dakkar.

Noi vrem să întruchipăm viitorul motorului cu emisii scăzute și asta este în concordanță cu ADN-ul Dakkar. Așadar vom participa la raliul Dakar, pentru că este o provocare responsabilă, este vorba despre faptul că ADN-ul nostru se potrivește perfect cu ateneul Dakar și invers”, a declarat Denis le Vot, șeful Dacia.

„Mă simt foarte fericit și obiectivul meu este să câștig. Este posibil să câștig mai ales cu sprijinul Dacia, cu proiectul actual în care se implică, este o veste foarte bună pentru mine, așadar sunt foarte bucuros să mă alătur echipei și cred că vom putea face ceva frumos împreună”, a declarat Sebastian Loeb, la prima apariție în echipamentul Dacia.

Al doilea prototip al echipei Dacia va fi pilotat de Cristina Gutiérrez Herrero, prima femeie pilot din Spania care a terminat raliul Dakar la categoria auto și campioană de rally-raid în Spania în categoria feminin.

„Practic sporturi cu motor de 14 ani și am participat de 7 ori la Dakar. Următorii ani vor fi speciali pentru mine pentru că mă alătur echipei Dacia. Sunt foarte bucuroasă este ca un vis care devine realitate, le mulțumesc tuturor celor care cred în mine și pentru că au crezut în mine și au făcut acest lucru posibil. Pentru mine este cel mai frumos moment din cariera mea, sunt sigură că voi lucra din greu pentru a oferi cele mai bune rezultate și pentru a avea momente extraordinare.

Vreau să obțin rezultate bune și o să fac tot ce pot ca să ajut echipa să proiecteze această mașină, așa cum a spus și Denis, Raliul Dakar este foarte dificil pentru mașini, avem nevoie de o echipă puternică, acum am câștigat ceva experiență împreună și cu siguranță voi face și eu tot ce pot pentru a dezvolta și a produce mașini cât mai performante”, a declarat și Cristina Gutiérrez Herrero.

Cei doi piloți Dacia au mai făcut parte din aceeași echipă, două sezoane. Este vorba despre Team X44, o echipă de competiție într-un circuit controversat, Extrem E, neacreditat FIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ trei = 10