Echipajul românesc Tempestini/ Itu a câștigat prima etapă din Campionatul European de Raliuri

0
95

Simone Tempestini și Sergiu Itu au reușit să se claseze pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în Raliul Ungariei, prima etapă din FIA ERC, Campionatul European de Raliuri. Este prima victorie pentru un echipaj românesc într-o competiție majoră de raliuri în istoria modernă a competițiilor FIA.

Echipajul format din Simone Tempestini și Sergiu Itu, Napoca Rally Academy, a câștigat prima etapă din cadrul Campionatul European de Raliuri, disputată în Ungaria, la Veszprem.

Tempestini și Itu au concurat la volanul unui model Skoda Fabia RS Rally2 și au reușit să câștige două dintre cele 13 probe speciale ale competiției desfășurate pe macadam. Pe locul al doilea s-a clasat Mathieu Franceschi (Franța, +17 secunde), iar pe locul al treilea a terminat Miklos Csomos (Ungaria, +29,9 secunde).

Simone Tempestini are la activ și titlul de campion în Campionatul Mondial de Juniori în 2016. În plus este și unul dintre cei mai titrați piloți din Campionatul Național de Raliuri al României, unde a devenit campion național de opt ori.

Victorie importantă

La volanul unei Skoda Fabia RS Rally2 echipată cu anvelope Michelin, Tempestini a intrat în cursă atunci când a câștigat a treia probă specială din ziua de sâmbătă, înainte de a termina prima etapă la 6,3 secunde în spatele liderului Mikko Heikkila.

Fostul campion Junior WRC a continuat să progreseze duminică dimineața, când Heikkila a abandonat de pe primul loc din cauza unei defecțiuni mecanice pe proba specială cu numărul 10.

Profitând și de o serie de abandonuri și probleme ale concurenților favoriți, Tempestini câștiga penultima specială a raliului și își menținea avantajul până la final. Echipajul românesc devine astfel lider în clasamentul general FIA ERC după prima etapă.

Calendar ERC 2024

Calendarul ERC din 2024 este format din 8 etape. Următorul raliu se va desfășura în Insulele Canare în perioada 2-4 mai. Celelalte etape din acest sezon se vor desfășura în Suedia (13-15 iunie), Estonia (5-7 iulie), Italia (26-28 iulie), Cehia (16-18 august), Marea Britanie (30 august-1 septembrie) și Polonia (11-13 octombrie).

Foto: Red Bull Content Pool

Vă recomandăm și:

Simone Tempestini a câștigat Raliul Sibiului

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


3 + = doisprezece