„Electricul” Lexus RZ: autonomie de 480 de kilometri

0
29

Lexus a introdus o nouă versiune, mai accesibilă a SUV-ului său electric RZ. Este vorba despre Lexus RZ 300e, un model care oferă o autonomie de aproximativ 480 de kilometri cu un singur „plin”.

Lexus RZ 300e are un motor electric de 204 CP și o baterie de 76 kWh

Motorul electric de la Lexus RZ 300e este montat pe puntea față și oferă o autonomie de până la 480 de kilometri cu o singură încărcare. SUV-ul electric Lexus RZ a fost lansat exclusiv cu tracțiune integrală, dar acum producătorul japonez a prezentat acum o variantă mai economică, cu tracțiune față și cea mai mare autonomie de până acum.

Totul s-a întâmplat după ce a fost eliminat motorul spate și astfel greutatea totală a vehiculului a scăzut, la fel și consumul de energie, ceea ce contribuie la o autonomie îmbunătățită. Asta în condițiile în care bateria rămâne tot cea de 76 kWh, conform site-ului oficial.

Ajunge la „prima sută” în opt secunde

Aceasta este cea mai eficientă versiune a SUV-ului japonez. Noua motorizare permite vehiculului să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 8 secunde, dar este clar că Lexus RZ 300e este proiectat pentru a maximiza eficiența, oferind cea mai mare autonomie pentru acest model și nu pentru performanțe.

Cu jante de 18 inch, autonomia maximă este de 480 de kilometri, iar cu jante de 20 inch, autonomia scade la 419 kilometri.

Versiunea cu tracțiune integrală oferă o autonomie de 440 de kilometri cu jante mici și 395 de kilometri cu jante mari. Primele modele Lexus RZ cu tracțiune față vor fi livrate începând din luna iunie a acestui an în America de Nord.

Lexus RZ 300e o să fie echipat cu un cablu de încărcare cu dublă tensiune, compatibil atât cu prize de 120 de volți, cât și cu cele de 240 de volți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


2 × cinci =