Elon Musk, decizie radicală. CEO-ul Tesla a desființat divizia Supercharger

0
45

Elon Musk este un conducător pe care mulți îl consideră neiertător când este vorba despre reducerea costurilor. Iar de multe ori apelează la soluții radicale „peste noapte”. Așa s-a întâmplat și acum când a închis o întreagă divizie.

Elon Musk a închis divizia Supercharger a Tesla. Cinci sute de angajați au fost concediați

Elon Musk este decis să taie cât mai mult din costuri, iar conform unui raport intern are în plan să renunțe la zece la sută dintre angajații Tesla. Iar ofensiva a început deja, agresiv. CEO-ul companiei a decis să închidă divizia Supercharger, renunțând în acest fel la această activitate. Totul se întâmplă pe fondul unei scăderi puternice a pieţei de vehicule electrice, conform Financial Times, iar Tesla este unul dintre producătorii afectați, deși a scăzut foarte multe prețurile unor produse.

La începutul acestei luni, reprezentanții Tesla au transmis că producătorul a livrat 386.810 de vehicule electrice în primele trei luni ale anului 2024, în scădere de la 484.507 unități vândute în perioada octombrie-decembrie 2023.

Musk a anunţat, la nivel intern, că şefa grupului de Superchargere, Rebecca Tinucci, şi Daniel Ho, şeful de produse noi, vor pleca împreună cu întreaga lor echipă. Au fost disponibilizate în total aproape cinci sute de persoane. Decizia este una surprinzătoare în condițiile în care sistemul de supraîncărcătoare al Tesla se bucură de un succes notabil în rândul clienților.

„Să sperăm că aceste acţiuni clarifică faptul că trebuie să fim absolut fermi în ceea ce priveşte reducerea numărului de angajaţi şi a costurilor”, a scris Musk în memoriu, care a fost raportat pentru prima dată de The Information. El le-a transmis directorilor care nu înțeleg acest proces și care nu-și evaluează oamenii așa cum trebuie că ar fi bine să-și dea demisia.

Care este planul lui Elon Musk?

Există însă bănuiala că reducerile pe care le face Musk fac parte dintr-un plan ambițios prin care multe dintre activități să fie preluate de ”inteligența artificială”.

„Părerea mea este că vom avea o inteligență artificială care va fi mai inteligentă decât orice om, probabil la sfârșitul anului viitor. În următorii cinci ani, capacitățile inteligenței artificiale o vor depăși probabil pe cele ale tuturor oamenilor”, spunea Elon Musk.

CEO-ul Tesla va face mai multe reduceri, în timp ce el încearcă să obțină un bonus de 55,8 miliarde de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 − trei =