Totul pentru padel

0
187

Automobile Lamborghini și Babolat își unesc forțele pentru producerea de rachete de padel. Colaborarea cu Babolat marchează una dintre puținele ocazii în care Automobili Lamborghini produce echipamente sportive, în afara producției sale principale de automobile.

Cele două mari nume din domeniile lor au făcut apel la expertizele lor tehnologice și industriale într-un proiect în care primul pas a fost făcut cu un prototip de rachetă de padel. Este un joc asemănător tenisului, aflat în plină expansiune chiar și la noi, dar în care se folosesc rachete speciale cu suprafețe rigide. Poate că unii își mai amintesc de „tocătoarele” cu care se juca cândva tenisul de stradă, doar că acestea sunt mult mai evoluate. Întotdeauna se joacă la dublu într-un teren înconjurat de pereți care fac parte din joc, loviturile sunt mult mai laxe, iar viteza de joc mai lentă ca în tenis permite dueluri cu adevărat spectaculoase la fileu. Este o formă foarte eficientă de mișcare mai ales pentru neprofesioniști.

Primul prototip al modelului BL001 a fost deja construit, iar varianta finală va fi construit într-o serie foarte limitată de doar 50 de unități. Proiectul a însemnat fuziunea dintre expertiza Babolat asupra tehnologiei rachetei și a jocului de tenis, și expertiza „Taurului furios” în procesele de fabricație și design al fibrei de carbon.

Noua rachetă BL001 va fi disponibilă în cinci culori din patrimoniul Lamborghini: Giallo Auge, Verde Viper, Arancio Livrea, Viola Pasifae, Verde Gea. Ideea este că seria limitată va fi realizată integral la fabrica Automobili Lamborghini Sant’Agata Bolognese, în unitatea sa specializată de producție de piese din fibră de carbon. Racheta, care este o ediție de colecție, este proiectată cu instrumentele, procesele și materialele utilizate în producția super-mașinilor super sport ale producătorului italian. În timp ce Babolat folosește deja compozite de carbon în producția rachetelor sale de padel, BL001 va beneficia de pe urma Automobili Lamborghini de expertiza specifică în fibra de carbon folosită în producția de automobile.

Inspirată de designul șasiului monococă super sport, racheta de padel are o ramă periferică extrem de rigidă care optimizează deformarea zonei de lovire. Însă, structura monococă se extinde în mâner și permite mâinii să fie în contact direct cu rama. Acest lucru asigură controlul perfect al rachetei într-un confort total, oferind în același timp mingiei putere și viteză excepționale.

Concepția tehnică și designul lui BL001 sunt rezultatul unei strânse colaborări între echipele de cercetare și dezvoltare din cadrul Babolat și Automobili Lamborghini pe o perioadă de aproape șase luni. BL001 este pro­dus printr-un proces ultraprecis, 100% manual, cu teste efectuate apoi pe teren și în laborator de experții Babolat, așa cum este cazul pentru fiecare rachetă nouă.

Tehnologiile și know-how-ul din fibră de carbon dezvoltate prin această primă colaborare pe BL001 vor fi apoi aplicate modelelor comerciale. În următorii ani, Babolat va mai produce încă două modele de rachete, BL002 și BL003, la Padel Studio, lângă Barcelona, în Spania.

Vă recomandăm și:

Lamborghini Huracán STJ – Ultimii 10 descendenți

Lamborghini Urus Performante pentru poliția din Dubai

Lamborghini Essenza SCV12: Bestia verde

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


1 × = cinci