Ford Explorer electric a intrat în producție la Koln

0
125

Ford a început producția modelului electric Explorer la uzina sa din Koln, Germania. Istorica uzină a fost transformată într-un Centru de Electrificare de ultimă generație după o investiție de 2 miliarde de dolari.

Ford a început producția de serie a noului Ford Explorer electric la prima sa fabrică dedicată vehiculelor electrice din Europa, în urma unei investiții de 2 miliarde de dolari care a transformat o fabrică istorică într-o uzină modernă dedicată automobilelor electrice.

Ford Explorer electric este primul vehicul care iese de pe linia de producție a Centrului de Electrificare din Köln – un pas semnificativ pe drumul către producerea unei noi generații de vehicule electrice. Un al doilea vehicul electric, un nou crossover sport, va fi dezvăluit în curând, producția acestuia la Köln fiind programată pentru sfârșitul acestui an.

Centrul de Electrificare Koln

Noul centru de producție de al Koln utilizează AI de ultimă generație și peste 600 de roboți industriali pentru procesul de asamblare al modelelor Ford electrice. Noul model electric Ford Explorer este un SUV dezvoltat pe platforma MEB, comună cu modele ca Volkswagen ID.4 sau ID.5.

Noul SUV Ford Explorer electric este disponibil și pe piața din România. Clienții pot alege între versiunea RWD Extended Range cu 286 CP și baterie de 77 kWh ce oferă o autonomie de 600 km sau AWD Extended Range cu două motoare electrice ce oferă un total de 340 CP, baterie de 79 kWh și autonomie de 566 km.

Ulterior, gama va fi completată cu versiunea cu un singur motor electric de 170 CP. Prețurile pentru noul Ford Explorer electric încep de la 47.500 euro.

Vă recomandăm și:

Ford Explorer – preț în România de la 47.500 euro

Ford Puma, primul hibrid din istoria României

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


unu + = 9