Toyota Yaris Cross, lovitură spectaculoasă în Europa

0
95
Sursa FOTO: Toyota

Toyota Yaris Cross a reușit o surpriză și a devenit cel mai bine vândut SUV din segmentul B în Europa în primele cinci luni ale anului. Volkswagen T-Roc, liderul ultimilor ani, s-a clasat pe locul doi.

Toyota Yaris Cross este cel mai bine vândut SUV din segmentul B în Europa în primele cinci luni ale anului

În primele cinci luni ale anului 2024, segmentul de SUV-uri subcompacte (segmentul B) a fost condus de Toyota Yaris Cross, care a înregistrat cele mai mari vânzări pe piața europeană. De la începutul anului și până la sfârșitul lunii mai, modelul japonez a fost vândut în 66.174 de exemplare, conform datelor furnizate de Data Force.

Pe locul al doilea se situează Volkswagen T-Roc, modelul care a fost lider în acest segment în ultimii ani. Modelul german a înregistrat 65.600 de unități vândute, ceea ce reprezintă o scădere de 3% față de aceeași perioadă a anului 2023. Podiumul este completat de Peugeot 2008.

Dacia Duster, locul cinci la vânzări în Europa

Ford Puma ocupă locul patru, cu 59.300 de unități vândute. Pe locul cinci se află Dacia Duster, care a înregistrat 56.600 de vânzări.

În ceea ce privește motorizările, 94% dintre exemplarele Toyota Yaris Cross vândute în această perioadă au fost echipate cu motoare hibride.

În segmentul SUV-urilor subcompacte au fost vândute 118.500 de mașini hibride, ceea ce reprezintă o creștere de 16% față de aceeași perioadă a anului 2023.

Sursa FOTO: Toyota

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 + = saptesprezece