Ford Explorer – preț în România de la 47.500 euro

0
131

Explorer, cel mai nou SUV complet electric din oferta Ford poate fi comandat și în România, prețurile începând de la 47.500 euro.

Prezentat oficial acum un an de zile, dar cu o lansare comercială întârziată, noul SUV electric Ford Explorer poate fi comandat oficial și la noi în țară. Este primul model complet electric dezvoltat și construit de Ford în Europa.

Ford a publicat toate detaliile despre noul model electric în cadrul unui eveniment care a marcat finalul călătoriei în jurul lumii efectuată de Lexie Alford la volanul noului model Ford Explorer. Numită Charge Around the Globe, expediția a trecut prin 37 de țări parcurgând peste 30.000 km.

Ford Explorer

Noul model electric Ford Explorer este un SUV dezvoltat pe platforma MEB, comună cu modele ca Volkswagen ID.4 sau ID.5. Vor fi disponibile două variante de motorizare pentru noul model Ford:

  • Prima este numită RWD Extended Range, cu un singur motor electric de 286 CP amplasat pe puntea spate și baterie de 77 kWh (net) ce promite o autonomie de 600 kilometri.
  • A doua variantă este AWD Extended Range, cu două motoare electrice și tracțiune integrală, putere totală de 340 CP și baterie de 79 kWh (net). Autonomia oficială este de 566 km.

Ulterior, gama va fi completată și de o versiune cu un singur motor electric de 170 CP și o baterie cu capacitate mai mică. În ceea ce privește versiune de echipare, pe piața din România sunt disponibile echipările Select și Premium.

Prețurile pentru Ford Explorer în România sunt:

– RWD Extended Range echipare Select: de la 47.500 de euro
– RWD Extended Range echipare Premium: de la 50.000 de euro
– AWD Extended Range echipare Select: 53.000 de euro
– AWD Extended Range echipare Premium: 55.500 de euro

Ford anunță și un discount care variază de la 2.900 de euro până la 4.150 de euro (în funcție de nivelul de echipare și motorizarea aleasă). Acest discount poate fi cumulat cu bonusul de 5.100 de euro oferit prin programul Rabla Plus. Cu Rabla Plus și discountul Ford, prețurile lui Explorer în România variază de la 39.500 de euro și până la 46.250 de euro.

Vă recomandăm și:

Ford F-150 va fi vândut și în România. Care este prețul

Ford Puma facelift 2024, lansat la Craiova. Video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


patru − 2 =