Hispano Suiza – Simulator de curse

0
221

Constructorul spaniol de hipercar-uri, Hispano Suiza, a dezvăluit primul său simulator virtual pentru pilotaj. Protagonistul său este modelul electric Carmen Boulogne care poate fi condus pe fostul circuit stradal Montjuic, din Barcelona.

De fapt simulatorul este rodul unei colaborări cu cei de la Mobile World Capital Barcelona, un dezvoltator digital de anvergură pentru care mobilitatea este unul dintre domeniile sale de interes.

Cei care vor să-și facă o idee despre cum arată viața la bordul unui hipercar, cum este Carmen Boulogne, au acum ocazia să o simtă pe propria piele cu ajutorul celor mai noi tehnologii. Adică să poți dispune de o putere de 820 kW (1.114 CP) furnizată de patru motoare electrice, câte două pe fiecare roată din spate, pe porțiuni de circuit unde ajungi la o viteză maximă de 290 km/h și cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2,6 secunde.

Faza faină este că nu „aleargă” pe orice circuit, ci pe Montjuïc, din Barcelona, care a intrat în istoria motorsportului prin cursele din competițiile de viteză și anduranță locale și internaționale. Cele mai cunoscute au fost Marele Premiu Internațional de la Barcelona (mai târziu Marele Premiu al Spaniei), cursa 24 de ore de la Montjuïc și evenimente din Formula 1, 2 și 3, curse care au fost organizate de entități precum Moto Club de Barcelona, Penya Rhin, Royal Automobile Club de Catalonia (RACC) și Penya Motorista de Barcelona. Circuitul stradal avea aproximativ patru kilometri lungime și cuprindea două secțiuni, o coborâre lentă, tehnică, și o porțiune rapidă, care impuneau abilități de excepție concurenților. A fost folosit din 1932 până în 1986 când, odată cu evoluția tehnologiei, vitezele atinse, în special de mașini, au pus serios în pericol securitatea participanților și a publicului având ca rezultat dispariția definitivă a oricărui tip de competiții de la mijlocul anilor 1980. Însă un lucru este cert, oriare ar fi fost povestea acestuia, o experiență la „bordul” unui Carmen Boulogne merită fiecare secundă petrecută la bordul simulatorului.

Cu această ocazie, Sergio Martínez Campos, CEO Hispano Suiza, a declarat: „De la prima noastră fabrică, prin Sagrera, și până la actualele noastre unități din Montmeló, Hispano Suiza continuă să fie o forță motrice pentru progres prin stimularea inovației”. (…) „Suntem un proiect foarte unic, singura marcă de hipercar din țara noastră și literalmente suntem deschizători de drum. De aceea, în timp ce privim spre viitor, rămânem neclintiți în angajamentul nostru față de evoluția constantă”.

La rândul său, Francesc Fajula, CEO Mobile World Capital Barcelona a declarat că „proiectarea unui simulator între MWCapital și Hispano Suiza este o provocare cu care dorim să aducem mai aproape de public mobilitatea viitorului”. „Am vrut să lucrăm cu un reper istoric în sectorul auto, Hispano Suiza, pentru a aduce împreună mașina și tehnologia într-o experiență unică de condus”, a conchis Fajula.

Vă recomandăm și:

Opera Carmen în variantă franceză

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


doi × 8 =