Keanu Reeves moto fan

0
55

Keanu Reeves moto (2)Acum șapte ani, când s-au cunoscut,actorul american Keanu Reeves moto pasionat,  i-a comandat lui Gard Hollinger un sissy-bar. Astăzi, cei doi și-au deschis o companie împreună și au lansat prima motocicletă proiectată în comun.

Keanu Reeves moto (3)Când a intrat prima dată în atelierul lui Gard Hollinger, din Los Angeles, actorul american Keanu Reeves credea că acesta producea accesorii și i-a cerut să-i facă un sissy-bar, adică un spătar artizanal pentru locul pasagerului de pe motocicletă. Hollinger i-a explicat că el este constructor de motociclete (chopper, în special), nu de piese. Acesta a fost punctul de plecare al prieteniei între cei doi, reuniți de pasiunea comună pentru motoarele pe două roți. Între timp, Keanu și Gard au înființat Arch Motorcycle Company și au proiectat în comun o primă motocicletă, KRGT-1. Actorul a spus ce își dorește, a desenat, a propus schițe, iar Hollinger și-a aplicat știința inginerească, talentul, propria viziune și a construit. Motocicleta născută astfel are, într-adevăr, un stil original, sports-naked cu linii de chopper, este construită din oțel și aluminiu, are motor în doi cilindri S&S V-Twin de 2.032 cmc și 125 CP/165 Nm, și poate fi comandată la un preț demn de un actor de succes la Hollywood: 78.000 dolari, cu avans de 12.000 dolari obligatoriu!
Keanu Reeves moto (4)Mașina? Doar când e viscol
Adică, niciodată, în California! Dragostea pentru motoare a starului din seria Matrix datează din copilărie, după cum a povestit, când, la un bar din apropierea locuinței părinților săi se adunau motocicliștii din cartier, iar Keanu se strecura printre ei. De altfel, în toată viața sa de adult, actorul nu a avut decât două automobile, un Volvo clasic și un Porsche, pe care le folosește rar. Pentru deplasările de zi cu zi, practic pe orice vreme, Keanu Reeves apelează la motocicletă. Ba chiar, când nu toarnă filme la Los Angeles, obișnuiește să cumpere din zona unde au loc filmările, chiar înainte de startul acestora, o motocicletă, pe care o vinde la final. Prima sa motocicletă a fost o Kawasaki 600 Enduro. Apoi a descoperit marca Norton, care a devenit favorita sa. Cu toate acestea, Keanu Reeves și-a adăugat în garaj și alte modele: Suzuki GS1100E, Suzuki GSX-R750, BMW 750 din 1974, Kawasaki KZ 900, Harley Davidson Shovelhead din 1984 și o Moto Guzzi, printre altele. Motocicleta cu care circulă astăzi: primul exemplar KRGT-1, cum altfel?
Keanu Reeves moto (1)Pentru că-i place
Primul model proiectat, construit și comercializat de Arch Motorcycle, KRGT-1, ilustrează perfect conceptul de la care au plecat cei doi prieteni bikeri, pe care chiar ei îl explică: „arcul (asta înseamnă „arch”) în construcții, de orice tip ar fi ele, asigură soliditate, face conexiuni și este loc de trecere între piesele componente”. Și, întrebat de ce s-a implicat în acest proiect, Keanu Reeves a răspuns simplu: „pentru că îmi place”.

Articolul precedentPilotul presedintelui – interviu
Articolul următorMirela Zivari: „Ai grijă de copilul tău în trafic!”
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 2 = doisprezece