Lancia Ypsilon revine pe piața auto europeană

0
291

Grupul Stellantis a insuflat din nou viață mărcii Lancia. Legendarul brand italian revine pe piața din Europa cu modelul electric Ypsilon lansată în ediția specială Cassina.

Uitată de europeni pentru mai bine de 10 ani și comercializată doar pe piața din Italia, marca Lancia a supraviețuit doar datorită modelului de clasă mică Ypsilon. Aflată acum sub umbrela grupului auto Stellantis, Lancia renaște cu o nouă generație a modelului Ypsilon, de data aceasta disponibil pentru început doar în versiune electrică.

Limbaj de design nou

Lancia revine în atenția publicului european cu un limbaj de design complet nou. Acest nou stil a fost anunțat și inspirat de conceptul Lancia PU+RA HPE și este vizibil în special în partea din față a modelului Lancia Ypsilon unde blocurile optice au fost plasate în laterale, iar o bandă LED unește cele două faruri. Sigla clasică Lancia a fost înlocuită de denumirea mărcii scrisă cu un nou logotip pe capotă. În spate avem stopuri rotunde cu elemente LED, iar o serie de accente negre accentuează stilul mărcii. Jantele folosite de modelul Lancia Ypsilon au diametrul de 17 inchi.

Interior

Modelul de lansare este o ediție specială numită Cassina. Pentru acest model, Lancia a colaborat cu producătorul de mobilă italiană Cassina, iar interiorul subliniază acest lucru prin elemente ca măsuța amplasată deasupra consolei centrale și tapițeria albastră din catifea specifică acestei ediții speciale. Noua Lancia Ypsilon introduce sistemul multimedia SALA (Sound Air Light Augmentation), cu două ecrane cu diagonală de 10.25 inch pentru instrumentarul digital și sistemul multimedia.

Platformă comună

Dacă linia modelului Lancia Ypsilon pare familiară, acest lucru se datorează faptului că modelul se bazează pe o platformă comună cu alte modele ale Grupului Stellantis ca Peugeot 208 sau Opel Corsa. Este vorba de platforma CMP (eCMP pentru versiunile electrice). Noul model subcompact italian măsoară 4.08 metri în lungime (mai lung cu 240 de milimetri față de precedentul Ypsilon), 1.76 metri în lățime (+120 mm) și 1.44 metri în înălțime (-70 mm).

Motorul electric de 156 CP este alimentat de o baterie de 51 kWh, ce oferă o autonomie oficială de 403 kilometri în regim WLTP. Bateria poate fi încărcată de la 20% la 80% în 24 de minute la o stație de încărcare rapidă.

Lansată deocamdată în versiune electrică, Lancia Ypsilon va primi în viitor și o variantă hibrid.

Ediție specială de lansare

Lancia Ypsilon Cassina este ediția specială de lansare ce va fi fabricată în doar 1906 exemplare, o cifră ce reflectă anul în care s-a născut marca Lancia. Pe piața din Italia, ediția de lansare Cassina are un preț de 39.999 euro. Lancia va comercializa pentru început noul model pe piața din Italia, urmând ca din a doua parte a anului să fie disponibilă și în Belgia, Olanda, Germania, Spania și Franța.

Vă recomandăm și:

Lancia Ypsilon: Umbra trecutului

Kimera EVO 037: Regina s-a întors

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− unu = 7