Land Rover Defender OCTA – Atitudine extremă

0
201

Land Rover își extinde gama modelului Defender cu cea mai puternică versiune de până acum denumită OCTA.

Denumirea OCTA simbolizează forma octogonală de tăiere a diamantului, considerat cel mai dur mineral natural existent pe Pământ, renumit pentru puritatea și raritatea sa. De altfel va reprezenta și sigla special creată pentru această versiune care se va regăsi pe o serie de componente interioare și exterioare, inclusiv sub forma unui diamant negru lucios într-un disc de titan prelucrat și sablat. Titanul a fost ales, de asemenea, pentru robustețea și rezistența de care dă dovadă în starea sa naturală.

Mark Cameron, director general Defender, declara despre noua siglă: „Numele și semnătura grafică Defender OCTA sunt reprezentative pentru puterea, rezistența și atractivitatea vehiculului inspirate de caracteristicile unui diamant. În special noua semnătură grafică are o semnificație deosebită, deoarece va fi prima dată când va apărea pe Defender și va identifica pe viitor toate modelele emblematice Defender.”

Păstrând atuurile de lux ale vehiculului, oficialii Land Rover anunțau că OCTA va fi cel mai puternic puternic Defender de până acum, fiind echipat cu un motor V8 Twin Turbo pe benzină cu sistem mild-hybrid, urmând ca noile specificații să fie dezvăluite în momentul lansării din acest an. Totuși, ca punct reper, este bine să ne amintim că actualul V8 de 5,0 litri din gamă dezvoltă 525 CP și are un moment maxim al cuplului de 625 Nm între 2500 și 5500 rpm.

OCTA va beneficia și de suspensie pneumatică 6D Dynamics de înaltă clasă, care vor oferi performanțe excelente pe orice fel de suprafață de rulare. Disponibilă pentru prima dată pe modelul Defender, tehnologia hidraulică interconectată 6D Dynamics dispune de un sistem inovator de control al tangajului și ruliului, care îi va oferi o stabilitate extinsă în timpul accelerării, frânării și abordării virajelor, maximizând în același timp cursa suspensiei și articulația punților în cele mai dificile condiții de teren accidentat.

Bineînțeles, Land Rover Defender OCTA va trece prin cel mai complex proces de testare din istoria modelului, de la zăpada și gheața din Suedia până la deșertul din Dubai, de la asfaltul circuitului de la Nürburgring la ținuturile stâncoase din Moab, Iordania. Totuși, există un efect imediat al anunțului mărcii britanice, cei care sunt interesați de noua variantă pot să se înregistreze deja la cel mai apropiat distribuitor autorizat.

Vă recomandăm și:

Range Rover Velar: Exclusiv hibrid

Range Rover Velar: Exclusiv hibrid

TEST: Land Rover Defender – Ultimul spartan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 9 = zero