Mercedes-Benz Clasa G electric a fost prezentat oficial

0
47

Mercedes-Benz Clasa G electric este noua „bijuterie” a celebrului producător german. SUV-ul propune o serie de inovații tehnologice de vârf și impresionează prin cele patru motoare electrice.

Mercedes-Benz Clasa G electric are 587 CP și patru motoare

Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii Clasei G, deoarece Mercedes-Benz a dezvăluit în cele din urmă versiunea electrică. După o campanie de promovare intensă și numeroase teasere, G580 electric și-a făcut debutul oficial, marcând astfel intrarea faimosului G-Class în era vehiculelor electrice.

Schimbările exterioare sunt evidente și aduc un aer proaspăt și modern modelului. Caroseria primește câteva modificări subtile, precum o mască frontală acoperită și un contur LED distinctiv. Schimbările sunt evidente mai ales pe timp de noapte.

În partea din spate, Mercedes-Benz oferă opțiuni personalizate, inclusiv suportul clasic pentru roata de rezervă sau un compartiment mai mic, ideal pentru depozitarea cablurilor de încărcare sau a altor obiecte mai mici.

Modificările continuă sub caroseria robustă a modelului, cu o serie de inovații tehnologice. G580 electric este propulsat de patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată, generând o putere combinată de 587 CP și un cuplu maxim de 1.164 Nm. Această putere impresionantă permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,7 secunde, atingând o viteză maximă de 180 km/h.

Bateria are o capacitate de 116 kWh și oferă o autonomie, conform standardului WLTP, cu o valoare maximă de 473 de kilometri. Cu o capacitate de încărcare de până la 200 kW, bateria se poate reîncărca rapid, asigurând o eficiență sporită în utilizare.

Cât costă Mercedes-Benz Clasa G electric

În plus, versiunea electrică aduce și unele funcții inovatoare, precum o cutie specială de transfer și un sistem de vectorizare a cuplului, care îmbunătățesc performanța și manevrabilitatea. Funcția G-Turn permite mașinii să execute manevre complexe, cum ar fi rotirea pe loc.

Clasa G electric menține caracteristicile off-road distinctive și cei care au testat-o au vorbit în termeni laudativi despre capacitățile impresionante de traversare a terenurilor dificile.

În Germania, prețul de pornire pentru noul Mercedes-Benz Clasa G electric este de 142.621 de euro, iar ediția de lansare Edition One începe de la 192.524 de euro.

Sursa Foto: Mercedes-Benz G-Class

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 4 = cinci