Mini prezintă varianta cu cinci portiere a modelului Cooper

0
1248

A cincea generație Mini Cooper a fost lansată anul trecut în cadrul Salonului Auto de la Munchen. La jumătate de an distanță, Mini prezintă și versiunea cu cinci portiere a noului model.

Mini își completează gama modelului Cooper cu varianta hatchback cu cinci portiere. A cincea generație a celebrului model Mini Cooper a fost lansat acum câteva luni la Salonul Auto de la Munchen, publicul putând admira atunci doar varianta cu trei uși.

Cu o lungime de 4.036 mm, o lăţime de 1.744 mm şi o înălţime de 1.464 mm, dimensiunile caroseriei sunt aproape identice cu cele ale predecesorului său şi subliniază ideea de bază din spatele fiecărui Mini: de a crea cât mai mult spaţiu posibil pe o amprentă mică.

Constructorul britanic spune că varianta cu cinci portiere oferă suficient spațiu pentru cinci pasageri, datorită ampatamentului mai mare cu 72 mm și caroseriei mai lungi cu 172 mm.

Motorizări termice

Noua variantă Mini Cooper este disponibilă cu două motorizări pe benzină. Cooper C folosește propulsorul cu trei cilindri de 1.5 litri ce oferă 156 CP și 230 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 8 secunde.

Varianta mai puternică este Mini Cooper S, echipat cu motorul cu patru cilindri de 2.0 litri ce dezvoltă 204 CP și 300 Nm. Accelerația 0-100 km/oră se face în 6,8 secunde.

Varianta cu cinci portiere oferă un portbagaj de 275 litri, dar prin rabatarea banchetei volumul crește la 925 litri.

Echipare

Mini Cooper cu cinci portiere primește faruri LED cu lumini de zi, jante de 16 inchi (opțional se pot alege jante de 17 sau 18 inchi) și 11 culori pentru caroserie dintre care clienții pot alege. Noul model este disponibil în 4 linii de echipare: Essential, Classic, Favoured și JCW.

Interiorul este caracterizat de stilul minimalist pe care îl regăsim și pe varianta cu trei portiere. Elementul central este ecranul OLED rotund cu diametru de 240 mm.

Vă recomandăm și:

Noua generație Mini Cooper a intrat în producție la uzina din Oxford

Mini Aceman: primul model exclusiv electric al mărcii britanice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 + = cincisprezece