Mini Aceman: primul model exclusiv electric al mărcii britanice

0
97

Mini a adăugat oficial în gamă noul model Aceman. Este primul model electric dezvoltat de la zero de către producătorul britanic.

După o lungă perioadă de promovare, Mini a lansat varianta de serie a noului său model numit Aceman. Este un automobil electric complet nou, neavând echivalent cu motorizare termică în gama Mini. Cu o lungime de 4,07 metri, Aceman este poziționat în gama Mini între Cooper (3,09 metri) și Countryman (4,43 metri).

Designul este similar cu cel al actualei generații Mini Countryman și se înscrie în limbajul de design actual. Acest limbaj poartă denumirea de Charismatic Simplicity și oferă linii simple cu o tentă retro.

Design

Blocurile optice frontale au semnătură luminoase personalizabilă, iar grila frontală este închisă. Mini Aceman poate rula pe jante cu diametrul între 17 și 19 inchi. Noul Mini Aceman va fi disponibil în 4 linii de echipare: Essential, Classic, Favoured și JCW.

Interiorul este simplist și minimalist, Aceman preluând conceptul cu un singur ecran central rotund. Nu există instrumente de bord în fața celui de la volan. Ecranul central OLED are un diametru de 240mm și este interfața pentru sistemul de operare Mini OS 9. Mini a păstrat și o serie de butoane fizice amplasate sub acest ecran rotund.

Portbagajul noului model oferă o capacitate de 300 de litri cu bancheta în poziție normală, respectiv 1005 litri cu bancheta rabatată.

Motorizări electrice

Clienții atrași de noul model Mini pot alege dintre două variante de motorizare. Prima este Aceman E cu motor de 184 CP, cuplu maxim de 290 Nm ce poate ajunge de la 0 la 100 km/h în 7,9 secunde. Această versiune are baterie de 42,5 kWh care se încarcă cu până la 75 kW și oferă o autonomie de 310 kilometri. Alternativa este Aceman SE cu motor de 218 CP, 330 Nm cuplu și un sprint 0-100 km/oră efectuat în 7,1 secunde. Bateria are 54,2 kWh, se încarcă cu până la 95 kW și oferă o autonomie maximă de 406 kilometri.

Prețurile pentru piața din România nu au fost încă anunțate. Vânzările vor începe în a doua parte a anului curent.

Vă recomandăm și:

Mini Aceman (2024): un nou SUV electric compact

Final de drum: Mini Clubman iese din producție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


unu × = 6