Noul Citroen C3 este disponibil și în România

0
164

Noua generație Citroen C3 este disponibilă pe piața din România cu prețuri începând de la 16.500 euro, TVA inclus.

Citroen a lansat noua generație a modelului de clasă mică C3 inițial în variantă complet electrică numită e-C3. Prezentat în luna octombrie a anului trecut, modelul Citroen e-C3 dispune de un motor electric de 113 CP amplasat pe puntea față alimentat de o baterie de 44 kWh. Autonomia anunțată este de 320 kilometri, iar viteza maximă este limitată la 135 km/oră. Noul model electric poate fi comandat și în România, prețurile începând de la 23.300 euro (TVA inclus).

 

La o stație rapidă de 100 kW, acumulatorul se încarcă de la 20 la 80% în 26 de minute. Dacă încarci la un wallbox AC, de 11 kW, bateria ajunge la 100% în 2 ore și 50 de minute.

Citroen C3 cu motorizări clasice

Pentru a completa gama modelului de oraș, Citroen a lansat acum și gama echipată cu motorizări termice. Pentru cei care preferă o motorizare clasică, Citroen oferă acum modelul C3 cu propulsor pe benzină de 1.2 litri turbo ce livrează 100 CP. Puterea este transmisă către puntea față prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu șase trepte. Sunt disponibile trei niveluri de echipare numite You!, Plus și Max. Pentru noul Citroen C3 cu motor pe benzină de 100 CP prețurile încep de la 16.500 euro (TVA inclus).

Ulterior, gama modelului de oraș din Franța va primi și o versiune mild hybrid cu motor cu trei cilindri de 1.2 litri și motor electric integrat în cutia de viteze automată cu șase trepte și două ambreiaje. Pe lângă cei 100 CP ai motorului termic, cel electric mai dispune 28 CP. Sistemul mild hybrid la 48V dispune și de o baterie a cărei capacitate nu a fost specificată.

Citroen spune că modelul C3 Hybrid 100 poate parcurge până la 50% din călătoriile urbane în mod electric, iar consumul de carburant și emisiile sunt diminuate cu 10% față de versiunea echivalentă cu motor pe benzină.

Vă recomandăm și:

Cât costă în România modelele Citroen C4 și C4 X. Prețurile au fost anunțate oficial

TEST: Citroen AMI – Exclusiv urban

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


opt − 3 =