Noul Opel Astra la București

0
45

noul opel astraNoul Opel Astra (cea de-a 11-a generație) a ajuns și pe tărâm românesc, înainte de lansarea oficială de la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie. Astra K continuă povestea începută de carismaticul model Opel Kadett în 1936.

noul opel astra„Trei valori sunt decisive pentru noul Astra – eficiență, inovație și performanță dinamică”, a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel Group. „Inginerii noștri l-au dezvoltat de pe proverbiala foaie albă de hârtie. Noul Opel Astra este cu până la 200 kg mai ușor decât predecesorul său, iar designul său atletic face acest lucru vizibil și la exterior. Dimensiunile sunt mai mici, dar atât spațiul, cât și confortul au crescut considerabil”. (…)
Sloganul după care s-au ghidat inginerii de la Opel, „mai mic la exterior, dar mai mare pe dinăuntru”, s-a materializat prin reducerea ampatamentului cu 20 mm, însă valoarea spațiului interior a crescut. O contribuție semnificativă au fost scaunele nou proiectate, certificate AGR (Campania pentru un spate sănătos), ce asigură un confort mărit în timpul deplasărilor pe distanţe lungi. Datorită acestora ocupanții banchetei au câștigat 35 mm în plus pentru spațiul destinat picioarelor.
Gama de motoare cuprinde, pentru benzină, varianta de 1.0 ECOTEC Turbo cu injecție directă (77 kW / 105 CP) și noul intrat, 1.4 ECOTEC Turbo cu injecție directă, de 107 kW / 150 CP. Partea diesel este acoperită de 1.6 CDTI cu o gamă largă de puteri ce încep de la 70 kW / 95 CP. În viziunea constructorului motorizarea, cu cilindree de până la 1,6 litri, îndeplinește trei cerințe: combină cea mai mare eficiență cu o reacție excelentă și o funcționare lină.

noul opel astra
Răzvan Fodor la volanul noului Opel Astra

Noua generație Astra este prima care va fi disponibilă cu asistentul personal de conectivitate și servicii Opel OnStar, din momentul lansării, ce va fi introdus în Europa, începând cu această lună, inițial, pe un număr de 13 piețe.

Articolul precedentAudi Matrix: puterea luminii
Articolul următorPorsche 918 Spyder – cel mai nou exponat al Țiriac Collection
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 + = zece