Porsche 918 Spyder – cel mai nou exponat al Țiriac Collection

0
51

Porsche 918 spyder (4)Din luna august, galeria Țiriac Collection s-a îmbogăţit cu un nou model. Porsche 918 Spyder este o mașină eveniment, produsă, nu întâmplător, într-o serie de numai 918 unități. Supercarul de tip hibrid poartă numărul 378 și semnătura lui Porsche în semn de prietenie pentru noul posesor.

Porsche 918 spyder (2)Porsche 918 Spyder este una dintre cele mai rapide mașini de stradă, fiind echipată cu tehnologie accesibilă doar maşinilor de curse. Cu șasiu și caroserie din fibră de carbon, performanţele acestui Porsche răstoarnă clasamentele din moment ce un model dotat cu pachetul Weissach a parcurs Nürburgring Nordschleife (traseu notoriu pentru șoferii de curse, supranumit „Iadul Verde”) în doar 6:57 minute. Rezultatul obţinut doboară vechiul record de 7 minute stabilit pe acest circuit.

Bolidul german are nu unul, ci trei motoare: un V8 clasic de 4.593 cmc care dezvoltă 608 CP plus două motoare electrice cu o putere totală adițională de peste 279 CP. Astfel, 918 Spyder însumează aproape 890 CP. Fiind vorba despre un hibrid, în cazul puţin probabil că va fi folosit în oraș, poate funcţiona doar în regim electric. Altfel, mai ales dacă are prilejul să ajungă pe un circuit de viteză, demonstrează de ce este în stare: accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,6 secunde şi poate să atingă 345 km/h. La fel de impresionant este şi sprintul de la 100 la 200 km/h: 7,2 secunde.

Noua vedetă, 918 Spyder, se alătură modelelor Porsche deja existente în Țiriac Collection: Porsche Diesel Super S308 Tractor (1958), Porsche 356A (1957), Porsche 356B (1961) și Porsche 911 Carrera 3.2 (1989).
În prezent, Ion Ţiriac deţine o colecţie de 360 de maşini din care aproximativ 160 sunt expuse în Otopeni.
Fascinat de interesul elevilor pentru exponatele sale, Ion Ţiriac intenţionează să achiziţioneze un mijloc de transport adecvat pentru a-i aduce pe copii, în mod organizat, la galeria auto.

Articolul precedentNoul Opel Astra la București
Articolul următorMasina doctor
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


trei + = 6