Volvo – Încărcare rapidă

0
185

Volvo introduce o nouă tehnologie de încărcare rapidă a bateriilor pentru următoarea generație de modele din portofoliul său.

Constructorul suedez parcurge o nouă etapă în drumul său spre electrificare prin parteneriatul cu startup-ul britanic Breathe Battery Technologies, care va furniza software-ul pentru gestionarea platformelor de baterii. Ideea este că prin integrarea software-ului Breathe în platforma Volvo Cars de gestionare a bateriei se urmărește optimizarea și îmbunătățirea performanțelor tehnologiei de încărcare, reducându-se considerabil timpii de încărcare.

Se știe că pentru producătorii de automobile, chiar dacă încărcătoarele rapide pot furniza energie vehiculelor electrice mai rapid, un punct nevralgic este software-ul destinat propriilor mașini, care va limita adesea consumul de energie pentru protejarea bateriei de supraîncălzire sau deteriorare.

Baterii gestionate de software

Cu noua tehnologie reducerea timpului pentru o încărcare de la 10 la 80% se va face cu  până la 30%. Partea bună este că se menține totodată aceeași densitate de energie. Iar partea și mai bună este că reducerea timpului de încărcare este valabilă pe întreg parcursul ciclului de viață al bateriei, fără să afecteze în vreun fel funcționalitatea acesteia.

Spre deosebire de încărcarea tradițională în trepte, noul software favorizează încărcarea adaptivă, pentru controlarea dinamică a bateriei în timp real, având ca rezultat timpi de încărcare semnificativ mai scurți.

Folosindu-se algoritmi, gestionarea procesului de încărcare în conformitate cu starea de sănătate a bateriei oferă cea mai bună experiență pentru șofer evitând în același timp riscul de placare cu litiu, care poate afecta performanța și durata de viață a bateriei. Adică, la încărcarea acumulatorilor la temperaturi sub zero grade Celsius, litiul se depune pe suprafața anodului de grafit, în loc să fie absorbit de acesta.

Avantaje

Noua tehnologie realizează reducerea timpului de încărcare fără trebuie să fie nevoie să se schimbe designul bateriei sau să fie necesară procesarea de materiale suplimentare, fără impacturi suplimentare asupra mediului.

De asemenea, deoarece este pe deplin compatibil cu hardware-ul folosit în EV de nouă generație, scalarea va fi ușoară, deoarece așteptările celor de la Volvo vizează creșterea semnificativă a vânzărilor acestora în următorii ani.

Pe de altă parte, timpii de încărcare mai rapizi sunt considerați un punct cheie în trecerea de la vehicule cu combustie internă la vehicule electrice. Și evident, pe lângă aceasta, extinderea duratei de viață și a performanțelor bateriei sunt priorități cheie pentru producătorii de automobile.

Vă recomandăm și:

Volvo în tranziția electrică

Volvo ÖV4: Originalul

Jaguar și Volvo vor deveni mărci electrice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


trei − = 1