Primul automobil din lume

0
733

Primul automobil a fost inventat de Carl Benz și nu de Henry Ford, așa cum se crede. La 29 ianuarie 1886 inginerul german, Karl Benz a depus brevetul pentru un triciclu cu „motor alimentat cu benzină” la Oficiul Imperial German de Brevete din Berlin.

Mai târziu în același an, independent de Benz, Gottlieb Daimler și-a construit propria trăsura motorizată. Însă Nenry Ford avea să construiască celebrul său Qvadricilu abia 10 ani mai târziu, la 4 iunie 1896.

Ce se știe mai puțin este că soția lui Carl Benz, Bertha, s-a aflat în spatele primei invenții auto, fiind cea care a finanțat proiectul. Însă, doi ani mai târziu, a fost prima persoană care a călătorit 104 km, împreună cu cei doi fii ai familiei, într-o variantă îmbunătățită, patentată Model III, a autovehicului cu trei roți. Traseul dus-întors a fost între localitățile Mannheim și Pforzheim și era considerat cel mai lung la acea vreme.

După mai bine de douăsprezece ore de condus pe drumuri în mare parte neasfaltate, cei trei au ajuns efectiv de unde au plecat. Din circumstanțele primei călătorii pe distanțe lungi din lume într-un automobil a rămas de poveste momentul când a trebuit să oprească pentru o alimentare cu benzină… la o farmacie.

Scopul întregii aventuri a fost să demonstreze fiabilitatea triciclului ca mijloc de transport și să demonstreze pe deplin adecvarea sa pentru utilizarea de zi cu zi. Iar o altă realizare a acestei călătorii a fost confirmarea zicalei că în spatele oricărui bărbat de succes se află o femeie puternică.

Vă recomandăm și:

Bertha Benz: O călătorie istorică

Muzee auto: Mercedes-Benz, istorie pe viu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


5 × = patruzeci