Primul Porsche 911 electrificat va fi lansat în 28 mai

0
116

Porsche anunță încheierea testelor de drum pentru viitorul model 911 hybrid, primul model electrificat din gama celebrului automobil sport. Lansarea oficială a modelului 911 facelift va avea loc în data de 28 mai 2024.

Primul Porsche 911 de serie cu propulsie hibridă se află aproape de lansare. În urma unui program extins de dezvoltare și testare, noul 911 cu o unitate hibridă axată pe performanță este gata pentru producția de serie.

Porsche dezvoltă de ceva vreme o variantă cu propulsie hibridă pentru modelul 911. Au fost efectuate teste intensive de drum, noul model parcurgând peste 5 milioane de kilometri.

5 milioane de kilometri

„Pentru prima dată în istoria de 61 de ani a modelului nostru emblematic, instalăm un sistem de propulsie hibrid într-un 911 de serie. Acest hibrid inovator de mare performanță face ca modelul 911 să fie și mai dinamic”, spune Frank Moser, vicepreședinte pentru liniile de modele 911 și 718. „Nu am lăsat nimic la voia întâmplării în etapa de dezvoltare și am testat noul 911 în tot felul de condiții, în toată lumea. De la îngheț la căldură extremă, așa cum a fost cazul în fazele finale ale testării din Dubai. Fie cu o încărcătură mare în condițiile solicitante ale trecătorilor de munte, fie în traficul stop-and-go din mediul urban, noul 911 a depășit cu aplomb chiar și cele mai dificile provocări. În total, inginerii și șoferii noștri de testare au parcurs peste cinci milioane de kilometri de test.”

Partea dinamică a fost reglată pe circuitul Nurburgring Nordschleife. Pe parcursul testelor de performanță, ambasadorul mărcii Porsche, Jörg Bergmeister, a parcurs un tur de circuit în 7:16,934 minute – fiind cu 8,7 secunde mai rapid decât cu versiunea similară a modelului anterior. Mașina de test a fost echipată cu pneuri de șosea standard, plus kitul aerodinamic cu eleron fix, care este disponibil ca opțiune de câteva generații de modele și care asigură o apăsare aerodinamică sporită la viteze mari.

Vom vedea noul Porsche 911 Hybrid facelift pentru prima dată în cadrul evenimentului de lansare din data de 28 mai, ora 16.00.

Vă recomandăm și:

Porsche 911 Targa – Număr de cod 992

Cel mai dorit Porsche 911

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


trei + = 9