Renault și Volvo – O nouă generație de van-uri electrice  

0
119

Grupul Renault și Grupul Volvo finalizează crearea Flexis SAS, un joint venture pentru construirea unei noi generații de van-uri electrice.

În urma acordurilor obligatorii de asociere în participație semnate la 6 octombrie 2023, Grupul Renault și Grupul Volvo au obținut aprobările de reglementare necesare pentru lansarea oficială a noii companii dedicată următoarei generații de van-uri complet electrice bazate pe platforma Software Defined Vehicle (SDV) cu serviciile dedicate acesteia.

Noua companie va răspunde nevoilor tot mai mari de logistică urbană decarbonizată și eficientă și va avea sediul în Franța.

Grupul Renault și Grupul Volvo plănuiesc să investească 300 de milioane de euro în următorii trei ani.

În urma acordului său neobligatoriu din 6 octombrie 2023, CMA CGM Group și-a confirmat interesul pentru o investiție strategică de până la 120 de milioane de euro în Flexis SAS prin PULSE, fondul său de investiții de 1,5 miliarde de euro menit să stimuleze decarbonizarea lanțului valoric logistic.

Noua familie de autoutilitare complet electrice echipate cu SDV va fi introdusă pe piața dedicată de noua companie. Producția primei autoutilitare este planificată să înceapă în anul 2026.

Vă recomandăm și: 

TEST: Renault Express Van – Express-ul de Maroc

Volvo – Încărcare rapidă

Volvo în tranziția electrică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


2 × = optsprezece