Rolls-Royce Ghost Prism – Fashion și design de lux

0
197

De câte ori este vorba despre lumea modei și a designului contemporan cei de la Rolls Royce se gândesc că modelul Ghost este cea mai pură „pânză” pentru auto-exprimare în sectorul de lux. Iar forma de expresie a devenit Rolls-Royce Ghost Prism.

De fapt este vorba despre o serie scurtă, de 120 de unități, care reprezintă longevitatea mărcii engleze până în acest moment.

Materializarea ideii…

Mulți posesori de Rolls-Royce sunt figuri puternice și influente în comunitatea internațională de modă, design și super-lux. Sunt personaje care sunt conduse de instinctele profesionale, precum și de sensibi­litățile lor personale atunci când se gândesc la propriul Rolls-Royce. Iar relația strânsă pe care designerii mărcii o au cu acest gen de clienți, i-a determinat să anticipeze că o mișcare estetică emergentă este inerentă, iar Rolls-Royce Ghost Prism este summum-ul așteptărilor acestora.

„La Rolls-Royce, suntem conduși de gusturile și dorințele clienților noștri, care în multe cazuri determină tendințele globale în modă și în sectorul de lux mai larg. Ghost Prism este o extensie a esteticii personale a unui anumit subset din acest grup de creatori de gust. Folosirea inovatoare de către mașină a tonurilor întunecate, neutre, cu impulsuri subtile de culoare, îl plasează ferm în peisajul de lux contemporan. Clienții noștri sunt experți și cunoscători care știu exact ce își doresc; Ghost Prism subliniază relația unică pe care o avem cu ei”, declara cu această ocazie Anders Warming, director de design la Rolls-Royce Motor Cars.

Prin urmare, inspirându-se din lumea designului contemporan, scurta serie Ghost înseamnă tonuri închise, neutre, finisate impecabil, care sunt subtil accentuate de linii îndrăznețe de culoare ce creează o semnătură atemporală. Iar, acest contrast dintre o formă solidă și nuanțe strălucitoare, spectrale, a inspirat numele „Prism”.

…Și cum arată efectiv

De exemplu, un Ghost prezentat într-un gri Gunmetal are un finisaj mineral bogat, produs printr-un proces riguros în 10 etape, în care patru straturi de vopsea sunt aplicate meticulos și apoi lustruite manual timp de 16 ore.

Apoi, grila mașinii și detaliile strălucitoare ale capacului din spate, în locul finisajului clasic al mărcii, din oțel inoxidabil lustruit oglindă, sunt prezentate în Burnout lucios, o nuanță de negru-gri afumat. Pentru obținerea acestui efect, fiecare piesă de metal este pregătită manual de artizanii mărcii. Mai întâi, se folosește un abraziv ușor peste fiecare piesă, care oferă o bază pen­tru un grund rezistent, și apoi se aplică patru straturi de vopsea Burnout. După întărire aceste piese sunt lustruite individual asigurându-se că se potrivesc cu luciul caroseriei mașinii. În concordanță cu estetica discretă a lui Ghost Prism, bara de protecție față și profilul lateral prezintă un finisaj negru lucios intens.

Sunt puse la dispoziție patru „accente îndrăznețe”, în fapt culori de contrast ale acestei influențe stilistice a momentului: Roșu Phoenix, Turchese, Mandarin și Galben Forge. Scopul declarat al designerilor este să completeze culoarea exterioară aleasă și pentru crearea contrastului izbitor central al abordării Prism. Culoarea de accent selectată este aplicată inserțiilor inferioare ale barei de protecție, etrierelor de frână și liniei de rulare. Este o abordare parțială, dar coerentă, care cuprinde elementele mecanice, aerodinamice și sculpturale ale lui Ghost. Strălucirile subtile de culoare se extind și mai mult în interiorul mașinii, inclusiv cele 1040 de „stele” colorate din Bespoke Starlight Headliner. Fiecare este plasată individual în „pânza” de piele prin găuri perforate, marcate cu precizie și perforate manual, care umplu cabina cu o strălucire blândă.

După cum am spus, doar 120 de exemple de Rolls Royce Ghost Prism sunt disponibile la nivel global, o recunoaștere subtilă că anul 2024 reprezintă cea de-a 120-a aniversare a mărcii. Despre preț nu se știe nimic, dar ținând cont că un Ghost pornește de pe la 320.000 euro, zic gurile rele…

Vă recomandăm și:

Rolls Royce Black Badge: Adio V12 coupe!

Draga mea mașină: Rolls Royce Silver Shadow – Dragoste la prima vedere

Rolls Royce Boat Tail: Ultra-exclusiv

Lunaz – Rolls Royce: Clasic Și hi-tech

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× doi = 2