Versiuni performante GTX pentru Volkswagen ID.3 și ID.7 Tourer

0
67

Volkswagen a completat gama modelelor electrice ID.3 și ID.7 Tourer cu versiuni performante GTX. Compactul ID.3 primește 285 sau 326 CP, în timp ce breakul ID.7 Tourer primește 335 CP.

Volkswagen adaugă versiuni performante GTX pentru modelele electrice ID.3 și ID.7 Tourer. Dacă fanii mărcii cunosc foarte bine versiunile GTI pentru modelele termice, Volkswagen oferă sub indicativul GTX cele mai performante variante ale modelelor sale electrice.

Volkswagen ID.3 GTX

Compactul model ID.3 a fost primul automobil electric produs de Volkswagen pe o platformă dedicată. Lansat în 2019, acest model a inaugurat familia de modelele electrice ID. Astăzi, el primește nu una, ci două variante performante. În versiunea standard, ID.3 GTX folosește un singur motor electric amplasat pe puntea spate ce produce 285 CP și 545 Nm. ID.3 GTX poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 6 secunde, iar viteza maximă este limitată la 180 km/oră.

Pentru un ID.3 și mai performant, Volkswagen oferă și varianta GTX Performance. În acest caz, modelul german primește două motoare electrice și, implicit, tracțiune integrală. Cele două motoare totalizează 326 CP, iar sprintul de la 0 la 100 km/oră este efectuat în 5,6 secunde. Viteza maximă este de 200 km/oră.

Pentru ambele versiuni, bateria utilizată are o capacitate de 79 kWh. Pentru încărcare, ID.3 GTX poate trage 175 kW la o stație DC. Autonomia oficială este de 600 kilometri.

Vizual, ID.3 GTX vine cu o serie de detalii specifice versiunilor GTX: spoiler redesenat mai agresiv, o semnătură luminoasă nouă și elemente de caroserie vopsite în negru glossy (plafonul, carcasele oglinzilor retrovizoare, hayonul și pragurile laterale).

Volkswagen ID.7 Tourer

O versiune performantă GTX a fost prezentată și pentru proaspătul lansat model break electric numit ID.7 Tourer. La fel ca și fratele său mai mic, se deosebește prin designul mai agresiv, plafonul vopsit în negru și elementelor de caroserie specifice. La interior regăsim atmosfera sportivă cu scaune profilate și tapițerie cu cusături roșii. Avem și instrumentar digital de 12,3 inchi și un ecran central de 15 inchi pentru sistemul multimedia.

Capacitatea portbagajului este de 605 litri cu bancheta în poziție normală, volum ce poate crește la 1714 litri cu bancheta rabatată.

Volkswagen ID.7 Tourer GTX folosește două motoare electrice ce totalizează 335 CP. VW nu a dat detalii tehnice suplimentare, deocamdată. Știm doar că bateria utilizată are 86 kWh, iar o încărcare de la 10 la 80% durează sub 30 minute la o stație de încărcare rapidă.

Vă recomandăm și:

Volkswagen ID.7 Tourer: primul break electric din gama germanilor

Volkswagen ID.3 – Electrificare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


trei − 3 =