Shelby Super Snake, un Mustang cu 830 de cai putere

0
63

Shelby Super Snake este noua creație spectaculoasă a specialiștilor de la compania americană Shelby, renumită pentru proiectele sale originale. Modelul este fundament pe cea mai recentă generație a celebrului Ford Mustang.

Shelby Super Snake, apariție spectaculoasă

După doi ani de la debutul actualei generații Ford Mustang, a venit momentul ca publicul să facă cunoștință și cu primul Shelby ce se bazează pe acest nou model. Cunoscut sub numele de Super Snake, acesta vine cu o serie de modificări tehnice menite să-i ofere o putere mai mare, precum și cu un pachet exterior nou ce conferă un design mai agresiv.

Noul Shelby Super Snake impresionează cu numeroase elemente vizuale distincte. Printre acestea se numără o capotă din aluminiu, echipată cu multiple prize de aer, aripi evazate din fibră de carbon, o grilă nouă cu deschidere extinsă și elemente aerodinamice inovatoare, cum ar fi un spoiler frontal, praguri revizuite, un eleron și un difuzor, toate fabricate din fibră de carbon, după cum se spune pe site-ul oficial al companiei.

De asemenea, se remarcă și noile jante din magneziu forjat de 20 de inch, echipate cu anvelope speciale de performanță. În interior, pasionații vor găsi scaune cu sigla Shelby brodată pe spătare, numele gravat pe covoare și sigla emblematică a mărcii prezentă pe maneta schimbătorului de viteze. Lumina ambientală proiectează sigla mărcii pe carosabil, iar plăcile speciale cu numele modelului împodobesc pragurile interioare.

Shelby Super Snake vine la pachet cu două opțiuni de motorizare. Prima constă într-un motor Coyote V8 aspirat natural de 5.0 litri, generând 480 de cai putere. A doua motorizare, vedeta acestui model, este un propulsor Whipple V8, tot de 5.0 litri, însă supraalimentat, rezultând într-o putere uluitoare de 830 de cai putere. Ambele motorizări pot fi combinate opțional cu o transmisie manuală cu 6 trepte.

Cea mai puternică motorizare de la Shelby Super Snake are un motor de 830 de cai putere

Pe lângă motoarele mai puternice, noul Shelby Super Snake primește o evacuare nouă, o suspensie revizuită pentru o manevrabilitate mai precisă, frâne îmbunătățite și un sistem de răcire nou. Cei care optează pentru transmisia manuală beneficiază și de un schimbător de viteze cu cursă scurtă, precum și de un cardan special.

Noul Shelby Super Snake va fi produs într-o ediție limitată de doar 250 de exemplare, iar producția acestuia va începe în vara acestui an.

Sursa Foto: www.shelby.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


7 × = treizeci cinci