Skoda vrea să lanseze un SUV electric cu șapte locuri

0
59
Skoda Vision 7S. Sursa Foto: Skoda

Skoda și-a uimit fanii cu câteva modele de SUV și acum vrea să profite din plin de popularitatea și cota de piață pe care le-a câștigat, meritat, în ultimii ani. Producătorul ceh are în plan să lanseze un automobil electric, cu șapte locuri.

Skoda lansează va lansa un SUV cu șapte locuri. Modelul va fi electric

Skoda nu are în acest moment în gama de vehicule electrice decât SUV-ul Enyaq, disponibil atât în varianta cu caroserie convențională, cât și în cea de SUV coupe. Doar că această situație se va schimba în cel mult doi ani pentru că producătorul ceh are de gând să introducă, în acest interval, nu mai puțin de șase modele electrice. Iar unul dintre ele este un SUV de lux care va avea șapte locuri.

Vestea nu a fost confirmată oficial, dar jurnaliștii de la Auto Express au indicii solide în acest sens. Sursa citată a descoperit o serie de imagini cu brevet pentru viitorul SUV al Skoda și concluzia materialului este că acesta va fi inspirat de conceptul prezentat în anul 2022. De asemenea, forma vehiculului se va alinia cu teaserul publicat de Skoda anul trecut, care includea siluetele mai multor modele (VIDEO AICI).

Preț mai mare pentru noul SUV electric de la Skoda

Designul noului SUV electric de la Skoda va fi inspirat de conceptul Vision 7S, vehicul care a introdus limbajul de design „Modern Solid”. Versiunea de producție a lui Vision 7S va avea aproape cinci metri lungime, adoptând un stil tradițional al caroseriei SUV. El va reprezenta o alternativă complet electrică la Kodiaq. Potențialii clienți ai acestui viitor model ar putea întâmpina o diferență semnificativă de preț în comparație cu Kodiaq-ul echipat cu motoare termice.

În comparație cu modelele actuale Skoda, SUV-ul bazat pe conceptul Vision 7S va prezenta un design mai agresiv și va suferi și câteva modificări de branding. Din imaginile cu brevet oferite de publicația britanică, se observă că emblemele tradiționale Skoda au fost eliminate, fiind înlocuite cu inscripții ce conțin numele producătorului.

De asemenea, viitorul SUV de dimensiuni mari de la Skoda va fi probabil ultimul model construit pe platforma MEB a Grupului Volkswagen, pe care este bazat și Enyaq-ul actual. Cu toate acestea, din cauza dimensiunilor mai mari, jurnaliștii susțin că este de așteptat ca noul SUV să beneficieze de o baterie cu capacitate mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 9 = saptezeci doi