Skoda Epiq, mașina cu autonomie de 400 de kilometri. FOTO

0
94

Skoda Epiq nu o să fie o Skoda Epică, dar este tot mai clar că și producătorul ceh alocă resurse importante pentru mașinile electrice. Conducătorul companiei, Klaus Zellmer, a vorbit despre acest crossover, în cadrul unei conferințe de presă. Producția va începe în anul 2025.

Skoda Epiq, crossover-ul electric de 25.000 de euro

Skoda atacă tot mai puternic piața mașinilor electrice și a prezentat un nou concept, cu „nume de cod” Epiq. Modelul va fi lansat în anul 2025. Doar că înainte să vedem Skoda Epiq pe șosele, oficialii producătorului din Cehia au prezentat o privire în avanpremieră asupra designului acestui model. Prezentarea a avut loc în cadrul Conferinței Anuale de Presă din 2024, unde au fost anunțate și rezultatele financiare ale Skoda, precum și strategia pe termen mediu.

„Suntem pregătiţi pentru competiţie. I-am văzut pe concurenţii niponi venind în Europa, i-am văzut pe cei din Coreea de Sud venind în Europa. Şi acum îi vedem pe concurenţii din China venind în Europa. Îi respectăm. Trebuie doar să fim parte a competiţiei. Despre asta e vorba în cazul Skoda”, a declarat șeful companiei, Klaus Zellmer.

Skoda Epiq va avea autonomie de 400 de kilometri

Skoda Epiq va fi construit pe aceeași platformă ca viitorul Volkswagen ID.2. Noul model electric al cehilor va avea un preț de pornire de 25.000 de euro și promite o autonomie de peste 400 de kilometri. Skoda Epiq este puțin mai lungă decât Skoda Fabia, având o lungime de 4,1 metri, iar designul exterior respectă filosofia producătorului ceh evidențiind o gardă la sol înaltă, multiple elemente de protecție și o nouă semnătură luminoasă pentru blocurile optice, conform informațiilor de pe site-ul oficial al companiei.

În ciuda aspectului modern al exteriorului, Skoda Epiq va oferi un spațiu generos pentru pasageri și bagaje, având un portbagaj cu o capacitate de 490 de litri. Interiorul este simplu, dar atrăgător, cu un ecran central aparent suspendat și un instrumentar de bord digital compact. Volanul are două spițe și butoane integrate, orificii de ventilație subțiri și un spațiu de depozitare pe consola centrală. De asemenea, este de așteptat să vedem materiale reciclate utilizate în interiorul viitorului model Skoda Epiq.

Citește și: Modelul Skoda Enyaq a trecut de 200.000 exemplare produse

Skoda Epiq urmează să intre în producție în anul 2025. Acest nou model va fi fabricat la uzina Grupului Volkswagen din Pamplona, Spania, unde vor fi asamblați și „frații săi” de platformă, Volkswagen ID.2 și Cupra Raval.

Pe plan global, Skoda a livrat 866.800 vehicule în anul 2023, o creştere de 18,5% comparativ cu 2022, ceea ce înseamnă rezultate excelente în condițiile retragerii de pe piața din Federația Rusă,în urma războiului. Profitul operaţional a urcat de la 628 milioane de euro în 2022 la peste 1,7 miliarde de euro în 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


doi + = 4