Specialiștii din România, colaborare spectaculoasă pentru Mercedes-Benz E-Class

0
50

Noul Mercedes-Benz E-Class primește tehnologie dezvoltată de specialiștii Continental de la centrele din Timișoara, Iași și Sibiu. Este vorba despre mai multe sisteme performante, dar în special despre cel în care dispozitivele mobile precum smartphone-urile sau ceasurile inteligente sunt transformate în chei ale mașinii

Continental anunță că a început să furnizeze componente și produse importante pentru noul Mercedes-Benz E-Class

Continental furnizează pentru Mercedes-Benz E-Class sistemul complet CoSmA care cuprinde o unitate centrală de control, transceiver cu tehnologie radio în bandă ultra-largă și software inteligent. Este o soluție care promite și permite o experiență convenabilă pentru utilizator, în conformitate cu era digitală. Pentru prima dată, Continental oferă un sistem complet care asigură o interacțiune cuprinzătoare între ecosistemele digitale ale vehiculului, dispozitivele inteligente și cloud.

„Suntem forța de mobilitate pentru clienții noștri pentru a promova eficient și holistic subiecte complexe, cum ar fi digitalizarea sustenabilă a vehiculelor, cu ajutorul produselor relevante.

Cu tehnologia de acces fără cheie CoSmA, oferim pentru prima dată un sistem complet care include toate componentele hardware și software”, explică Philipp von Hirschheydt, membru al Comitetului executiv responsabil pentru sectorul Automotive în cadrul Continental, conform comunicatului oficial.

Ce este sistemul CoSmA

Sistemul de acces CoSmA este bazat pe dispozitive inteligente și reprezintă o componentă fundamentală a cheii digitale a mașinii. Utilizând tehnologia ultra-wideband (UWB), dispozitivele mobile pot deschide și porni vehiculul automat. În acest fel, proprietarii de vehicule pot gestiona mai multe chei digitale simultan, eliminând necesitatea de a utiliza chei fizice. Acest sistem ajută la partajarea convenabilă a vehiculului cu membrii familiei și prietenii.

Sistemul identifică cheile virtuale valide stocate pe dispozitiv și inițiază autentificarea prin Bluetooth Low Energy. Tehnologia UWB este cea care determină cu precizie poziția exactă a dispozitivului și îl deblochează doar atunci când se află foarte aproape. Se previne astfel interceptarea semnalului radio. Pornirea motorului este posibilă doar când dispozitivul autentificat se află în interiorul vehiculului.

Ce oferă tehnologiile inteligente Continental

Tot de la Continentat sunt oferite și alte sistem care oferă un nivel de siguranță și confort. Radarul cu rază lungă de acțiune furnizează sisteme avansate de asistență a șoferului, cum ar fi controlul adaptiv al vitezei de croazieră și asistența la frânarea de urgență, în timp ce unitatea de control telematică permite schimbul de date cu rețelele de telefonie mobilă și funcții de siguranță, cum ar fi apelul automat de urgență.

Controlul inteligent al suspensiei pneumatice adaptive se realizează prin sistemul Continental Air Supply (CAirS) și asigură confortul și stabilitatea optimă în orice situație de trafic. Camerele de vedere surround oferă o vizualizare completă a mediului înconjurător, iar controlul inteligent al iluminării asigură o iluminare excelentă a drumului.

Pentru o siguranță și performanță de top, vehiculele Mercedes-Benz sunt echipate cu anvelope Continental EcoContact 6 Q din fabrică, oferind kilometraj ridicat, consum redus de energie și zgomot redus de rulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 1 = trei