Stellantis, decizie surpriză: ce se va întâmpla cu motoarele electrice

0
95
Sursa FOTO: Facebook Stellantis

Piața mașinilor electrice a început să „gâfâie” serios, mai ales în primele trei luni ale acestui an, iar producătorii încearcă să găsească varinte prin care să-și atragă clienții. Tesla, spre exemplu, a redus prețurile foarte tare. În acest timp, Stellantis ia în considerare să ofere opțiuni de motoare cu ardere internă pe viitoarele vehicule electrice.

Stellantis ia în considerare posibilitatea de a oferi noile sale modele, atât electrice, cât și cu motoare termice

Informația a fost furnizată în premieră de jurnaliștii de la Carscoops. Sursa citată spune că oficialii Stellantis se gândesc tot mai serios la această variantă după ce au realizat ca tranziția către vehiculele electrice este mult mai dificilă decât s-a preconizat. Și vor face această modificare dacă o cer clienții.

„Majoritatea produselor noastre sunt fie vehicule cu motoare termice, fie sunt concepute să utilizeze platforme multi-energetice pe care le avem. Avem o oportunitate excelentă de a avea platforme multi-energetice pentru toate produsele noastre în dezvoltare și de a fi flexibili în a trece de la una la alta”, a declarat Natalie Knight, director financiar al Stellantis, la evenimentul la care au fost prezentate rezultatele grupului.

Jeep Wagoneer S, modelul cu care va începe „schimbarea”

Primul model care va fi vizat de acest plan este Jeep Wagoneer S. Acesta va fi vândut ca vehicul electric, iar variantele hibride sau pur termice ar putea fi lansate ulterior. Din cele 25 de vehicule noi pe care compania plănuiește să le lanseze în acest an, 18 vor fi inițial mașini pur electrice.

Stellantis își propune să aibă 75 de vehicule electrice cu baterie până în anul 2030 și să vândă 5 milioane de astfel de vehicule anual până la aceeași dată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sase × = 24