SUV de talie XXL

0
59

Faceți parte din generația „Full HD, Full Size, Full Power”? Atunci, Audi vă pregătește SUV-ul de care aveți nevoie. Având peste șapte ani pe contorul vieții, actualul Audi Q7 (foto), cel mai masiv model al mărcii celor patru cercuri întretăiate, se pregătește de retragere. Asta nu înseamnă că nu va exista o nouă generație: aceasta își va face apariția în semestrul doi din 2013. Noul Q7 își va păstra aparența și dimensiunile impunătoare, dar va fi mai ușor cu 370 până la 400 kg, ca urmare a utilizării pe scară largă a aluminiului și a oțelului de înaltă rezistență în construcția sa.

Însă, știrea nu se referă la acest model. La un an după noul Q7, pe străzi își va face apariția „tăticul” (ca dimensiuni) SUV-urilor de producție europeană. Audi Q9 va avea șapte locuri în standard și o lungime de 5,15 metri, cât varianta scurtă a lui Cadillac Escalade, dar mai mult decât Mercedes GL (5.088 mm) și Range Rover (cinci metri fără un milimetru) și va fi mai lat și mai înalt decât Q7. Indiscutabil, dimensiunile sunt croite, mai degrabă, pentru piețele americană și chineză, unde SUV-urile gigant se vând ca pâinea caldă, decât pentru cea europeană. Amănunte tehnice despre Q9 nu au apărut, încă, dar cei de la Audi își doresc ca acest model să dețină supremația nu numai la capitolul mărime…

Lansarea lui Q7 în 2013 nu va fi decât începutul apariției unor noi modele Q și va declanșa procesul de separare a SUV-urilor din această gamă Audi: Q2, Q4 și Q6 vor fi destinate, mai ales, asfaltului, având caracteristici sportive, iar Q-urile cu cifre impare vor avea un profil mai clasic, cu reale calități offroad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


5 × cinci =