Volkswagen Golf 8 facelift a intrat în producție

0
274

Volkswagen Golf 8 facelift a intrat în etapa de asamblare la uzina companiei din orașul Wolfsburg. Momentul a fost sărbătorit într-un mod inedit, iar oficialii au anunțat că până acum s-au livrat peste 37 de milioane de unități din acest model.

Volkswagen Golf 8 va fi produs în orașul Wolfsburg din Germania

Volkswagen a anunțat că a început producția noului Golf facelift. Primul exemplar finalizat este un Golf Style, având o finisare exterioară în nuanța distinctivă Albastru Anemone Metallic. Modelul Golf are o istorie bogată. Producția lui a început în anul 1974 și au fost livrate 37 de milioane de exemplare, mai mult de jumătate dintre acestea fiind produse la uzina principală din Wolfsburg, o emblemă a industriei auto germane.

La aproape cinci decenii de la lansarea primului Golf, Volkswagen marchează încă o etapă importantă în istoria sa, anunțând producția noului Golf 8 facelift. Primul exemplar produs este un Golf Style, care iese în evidență cu nuanța sa distinctivă Albastru Anemone Metallic.

  • Citește și: Volkswagen T-Roc, ultimul model cu motor termic al producătorului german

Ce schimbări va aduce noul Volkswagen Golf 8

Jurnaliștii de specialitate au evidențiat printre îmbunătățiri un logo frontal iluminat, faruri redesenate, stopuri cu un design nou, dar și un sistem multimedia îmbunătățit. În spate, stopurile LED pot fi personalizate, existând trei modele diferite, similar cu noul Audi Q8 facelift.

Variantele superioare de echipare vor fi disponibile cu un acoperiș negru contrastant, iar spoilerele față și spate vor avea un design proaspăt. Gama de jante va fi diversificată cu noi modele și dimensiuni între 16 și 19 inch. De asemenea, caroseria va putea fi vopsită în patru noi nuanțe: albastru Crystal Ice, albastru Anemone, argintiu Oyster și negru Grenadilla.

Versiune plug-in hybrid cu autonomie de o sută de kilometri

În ceea ce privește motorizările, oferta va include motorul obișnuit 1.5 TSI, disponibil în variante de 115 și 150 de cai putere, cuplat la o transmisie manuală cu 6 trepte. Pentru cei care preferă o transmisie automată, va fi disponibilă versiunea mild-hybrid a acestui motor, denumită 1.5 eTSI, echipată cu o cutie de viteze cu dublu ambreiaj și 7 trepte. Pentru cei în căutare de putere, va exista și o opțiune 2.0 TSI, oferind 204 cai putere.

Volkswagen va lansa și o versiune plug-in hybrid, echipată acum cu o baterie mai mare, de la 10.6 kWh la 19.7 kWh, oferind o autonomie pur electrică de o sută de kilometri. Această versiune va furniza 204 cai putere și va permite încărcarea la o priză AC cu 11 kW și la o priză rapidă cu 50 kW.

Cu rezervorul plin și bateria încărcată, Volkswagen promite o autonomie combinată de o mie de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 6 = zece