Tesla Cybertruck va ajunge și în România

0
216

Tesla vrea să-și facă numele tot mai auzit în Europa, așa că va aduce celebra sa camionetă Cybertruck pe continentul nostru și implicit în România. Asta deși acest model nu poate fi condus pe drumurile publice. Cel puțin deocamdată…

Tesla Cybertruck va fi prezentată în Europa și va ajunge și la București în luna iunie a acestui an

Tesla anunță că Cybertruck își va începe aventura europeană la Berlin, marcând debutul evenimentului Cyber Odyssey. Ulterior, camioneta va fi expusă în cele mai importante orașe din Europa, inclusiv la București. Cybertruck va fi expus până pe 7 iulie în peste o sută de locuri din 20 de țări. Vorbim astfel de un eveniment de mare anvergură, care dorește să popularizeze acest proiect pe care Elon Musk l-a susținut din prima clipă, chiar și în cele mai dificile momente.

Tesla Cybertruck va ajunge și în România, în perioada 26-29 iunie 2024 la București-Tesla Center-Splaiul Unirii

Tesla Cybertruck nu poate fi omologată în Europa

Interesant este faptul că oficialii Tesla fac acest efort în condițiile în care această mașină nu poate fi omologată în Europa. Tesla Cybertruck nu poate trece testele de siguranță pentru pietoni din cauza structurii din oțel inoxidabil, iar, în plus, masa sa mare ar face ca utilizarea permisului de conducere de categoria B să nu fie posibilă.

Cybertruck poate fi comandată în America de Nord și este disponibilă în două versiuni. Versiunea mai puțin puternică are o putere de 600 CP, datorită celor două motoare electrice. Varianta cea mai puternică, denumită ”Cyberbeast”, produce 845 CP, datorită unei configurații cu 3 motoare electrice. Astfel, camioneta poate accelera de la 0 la 96 km/h în 2,6 secunde, în ciuda unei mase de peste 3 tone.

Versiunea cu două motoare electrice și 600 CP este puțin mai lentă, atingând 96 km/h în 4,1 secunde.

O a treia variantă, cu tracțiune spate, va fi lansată în anul 2025.

Sursa Foto: Tesla

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ trei = 6