Volvo XC90: SUV de cinci stele

0
42

Volvo XC90Cea de-a doua generație a SUV-ului Volvo XC90, lansată în urmă cu mai puțin de un an, a obținut scorul general „Cinci stele” la testele de impact Euro NCAP, cu un maxim de 100 puncte la capitolul Safety Assist, adică pentru sistemele de siguranță cu care este echipat modelul.

Acest rezultat nu este o surpriză, dat fiind obiectivul oficial al mărcii suedeze, denumit Volvo Vision 2020, ce prevede lansarea pe piață, până la sfârșitul acestui deceniu, a unor modele proprii în care să nu se mai înregistreze niciun deces în accidentele rutiere în care sunt implicate. De asemenea, planul prevede și reducerea cât mai mult posibil a riscului ca o mașină Volvo să fie implicată într-un accident, prin dezvoltarea unor sisteme de siguranță activă adecvate. Unele dintre acestea fac parte deja dintre dotările crossover-ului cu șapte locuri: Speed Assistance (pentru reglarea vitezei în funcție de trafic și limitele impuse în zona prin care se circulă), ESP, Seat Belt Reminder (centuri de siguranță ce memorează reglajele pentru persoane diferite), Lane Support (avertizare la încălcarea marcajelor benzilor de circulație) și AEB Interurban (sistem pentru evitarea coliziunii cu autovehiculul din față, ce frânează automat, parțial sau total, în asemenea situații). Singurul minus important descoperit la testele Euro NCAP în cazul lui Volvo XC90 este faptul că airbagurile cortină nu protejează suficient persoanele de pe ultimele două scaune.

Volvo XC90-2Iar dacă sunteți curioși cum a decurs testarea, o puteți urmări în acest videoclip.

Articolul precedentJaguar F-Pace: așteptarea a luat sfârșit
Articolul următorSeful BMW a lesinat in timpul unei conferinte de presa (video)
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


1 + noua =