Mercedes-Maybach – De pe apă, pe uscat

0
2419

Mercedes-Maybach a creat un model exclusiv Clasa S al cărui design se bazează pe iahtul Sphinx 12mR construit în 1939, cunoscut în istoria ambarcațiunilor cu vele drept „frumusețea nopții albastre”.

Pentru asta s-a făcut apel la un Mercedes-Maybach S 680 căruia i s-a aplicat, într-o primă fază, aceeași schemă de culori întâlnite la Sphinx. Este vorba despre un finisaj în două nuanțe de culori constând în albastru nautic metalic pentru secțiunea superioară și roșu patagonia Manufaktur strălucitor în secțiunea inferioară a caroseriei. Acestea sunt separate printr-o bandă de filigran în alb opalit metalic Manufaktur care se potrivește cu linia de plutire albă a iahtului.

Și apropos de iaht. Sphinx aparține celebrei „clase R de 12 metri”, însă lungimea sa reală este de 21,48 metri. A fost construit în 1939 de șantierul Abeking & Rasmussen ca navă de club pentru Asociația de Regate a Germaniei de Nord (NRV) din Hamburg. De-a lungul timpului și-a schimbat echipajele de mai multe ori și a navigat sub diferite nume. De exemplu, a servit marina germană sub nu­mele „Ostwind” din 1958 până în 2004 ca navă școală. Și, printre multele sale onoruri, a câștigat de nouă ori Banda Albastră pentru cel mai rapid iaht de pe fiordul Flensburg. În 2005 a fost restaurat cu migală conform planurilor originale și a revenit la numele său inițial, Sphinx.

Faza a doua

Apoi fost vizat interiorul unicului Mercedes-Maybach S-Class strălucește, la propriu, în piele nappa exclusivă Maybach Manufaktur, alb cristal, matlasată cu diamante. Scaunele, panourile centrale ale ușilor și compartimentul de depozitare de sub afișajul central sunt tapițate cu acest material fin. Cusăturile decorative gri Orion ies în evidență față de pielea albă în zonele plane făcând ana­lo­gie cu cele ale unei vele. Un alt contrast elegant este creat de ornamentele exclusive din lemn de nuc, cu benzi decorative din aluminiu de culoare deschisă. Ele reflectă aspectul punții unei nave. Pernele din piele nappa din spate sunt de asemenea personalizate. Suprafața laterală netedă, triunghiu­la­ră, de culoare gri argintiu, contrastează cu pielea alb-cristal, cu cusături diamantate în gri orion și imprimarea Maybach. Designul pernelor este rotunjit de nervuri din piele nappa în gen perlă gri-argintiu.

Alte atracții ale echipamentelor pentru un confort maxim includ ușile electrice de confort în spa­te, ornamentele de prag Manufaktur cu inscripții Maybach iluminate în roșu și sistemul de sunet surround 4D de ultimă generație, Burmester. La bord se află, de asemenea, sistemul de divertisment de ultimă generație MBUX pentru bancheta din spate și un compartiment de răcire cu două pahare de șampanie placate cu argint de la cunoscutul producător Robbe & Berking fondat în 1874. Sunt disponibile la cerere și devin din ce în ce mai populare în rândul proprietarilor de Maybach. Iar, dacă vă atrage ideea acestui Mercedes-Maybach S-Class exclusivist, problema este că a fost deja rezervat și, prin urmare, nu mai este disponibil pentru vânzare.

Vă recomandăm și: 

Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Cabriolet: decapotabilă cu 450 CP

Mercedes-AMG PureSpeed – Cu gândul la F1

Specialiștii din România, colaborare spectaculoasă pentru Mercedes-Benz E-Class

Mercedes-Benz EQS facelift: grilă nouă și autonomie îmbunătățită

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


5 × = douazeci cinci