Abarth 600e este cel mai puternic model din istoria mărcii

0
198

Abarth, divizia de performanță din cadrul grupului Stellantis, a publicat prima imagine cu modelul electric 600e. Noul model este bazat pe Fiat 600e și oferă 240 CP.

Abarth va adăuga în oferta sa puternicul model electric 600e. Este primul SUV ce va purta legendara emblemă a scorpionului, fiind și cel mai puternic model produs de Abarth cu 240 CP. Italienii au publicat o singură imagine cu noul model bazat pe SUV-ul Fiat 600e, urmând ca lansarea oficială să aibă loc la Milano în zilele următoare.

SUV electric performant

Abarth 600e va debuta cu ediția specială de lansare numită Scorpionissima. Aceasta va fi produsă într-o serie limitată de doar 1.949 de exemplare cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înființarea companiei. Abarth 600e Scorpionissima este disponibilă în nuanța exclusivă  numită Hypnotic Purple.

Abarth și-a pus amprenta asupra modelului 600e prin adăugarea unor elemente aerodinamice supradimensionate ca eleronul spate și spoilerul masiv față. Abarth 600e a mai primit cu diferențial cu alunecare limitată și anvelope special dezvoltate de producătorul Hankook. Imaginea agresivă a puternicului model electric este completate de jante din aliaj cu design specific și diametrul de 20 inchi.

Deși nu au fost publicate datele tehnice complete, ne așteptăm ca Abarth 600e să utilizeze aceeași baterie de 51 kWh preluată de la modelul Fiat.

În gama italienilor de la Abarth există și modelul 500e, bazat electricul Fiat 500e. Acesta folosește un singur motor electric, care livrează punții față 155 CP și 235 Nm. Abarth 500e poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 7.0 secunde.

 

Vă recomandăm și:

Leondardo Di Caprio a prezentat noul Fiat 600e – VIDEO

 

Tazio Nuvolari și Abarth – legendele nasc legende

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


5 + = paisprezece