Bentley Continental GT – Schimbare de conținut

0
247

Cea de-a patra generație Bentley Continental GT va fi dezvăluită în luna iunie. Este primul model care va beneficia de noul grup motor Bentley Ultra Performance Hybrid.

Constructorul englez afirmă că va fi cel mai puternic și mai dinamic Bentley de șosea din istoria de 105 de ani a companiei. Dar, va fi și cea mai durabilă păstrând în același timp luxul realizat manual și materialele de excepție cu care Bentley și-a scris istoria.

Detalii puține, dar puternice

Deși este anunțat cu surle și trâmbițe, constructorul englez nu dezvăluie prea multe despre noul grup motorpropulsor Ultra Performance Hybrid. Doar că va fi înlocuitorul celebrului W12, care va ieși din producție în vara aceasta. Și că totul se rezumă la cei 782 CP ai puterii și cei de 1.000 Nm ai momentului maxim de cuplu motor, valori ce sunt alăturate unei autonomii de 80 km pentru tracțiunea strict electrică. Dar, ca să-i liniștească pe partizanii mediului, amintesc că valoarea CO2 (WLTP) va fi sub 50 g/km și că noua generație Continental GT va reprezenta un pas semnificativ înainte pentru Bentley.

Oricum va beneficia de cea mai recentă generație de tehnologie de șasiu, inclusiv tracțiune activă pe toate roțile cu vectorizare a cuplului, patru roți directoare, diferențial electronic cu alunecare limitată, control electric activ anti-ruliu de 48 V și amortizoare noi, performante. Și că noul design și tehnologia de ultimă oră vor completa cea de-a patra generație a mașinii care a ajuns să definească Bentley-ul modern.

De atâta agitație?

Pentru că Bentley Continental GT a marcat practic renașterea mărcii atunci când a fost dezvăluit în 2002. Era cel care, după patru ani, va mări de zece ori volumul de vânzărilor anuale redefinind epoca modernă a brandului. Inspirația din designul și etosul de performanță al lui Continental GT, au venit de la R Type Continental din 1952, considerată cea mai rapidă mașină cu patru locuri din lume la acea vreme, cea care a definit conceptul unui Grand Tourer de lux. Era un alergător de cursă lungă potrivit pentru traversarea continentului, de unde și numele. Iar Continental GT a adoptat aceleași trei elemente cheie de design: liniile puternice, curbura arcelor roților și înclinarea acoperișului.

A doua generație Continental GT a fost dezvăluită la Paris în 2010, comenzile fiind preluate din octombrie și livrările la începutul anului 2011. A doua generație a fost lansată cu motorul W12, dar a fost urmată de o nouă opțiune V8, de 4,0 litri, care a fost introdusă în 2012. În 2018 a urmat cea de-a treia generație, bazată pe o platformă nouă special concepută însemnând motor nou, suspensie, arhitectură electrică, tehnologie și design interior și exterior definind un nou reper în sectorul GT de lux.

În ultimii 20 de ani, modelele Continental GT au doborât recorduri de viteză și au câștigat campionate și curse de anduranță în întreaga lume. La nivel global, Continental GT este al doilea cel mai popular model al Bentley (după Bentayga), mai ales că unul din trei Bentley vândute este un Continental GT. Iar la începutul anului viitor, cel de-al 100.000-lea exemplar al acestui emblematic Grand Tourer va fi realizat manual la Bentley’s Dream Factory din Crewe, Anglia.

Vă recomandăm și: 

Bentley la Good…woof!

Noul Bentley Bentayga Apex Edition: ediție limitată. FOTO

Bentley W12: Final de drum

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 9 = douazeci sapte