Callum Skye – Offroader electric

0
128

Skye este primul vehicul dezvoltat în întregime de compania britanică de proiectare și inginerie CALLUM. Proaspăt lansat la nivel global vehiculul electric de înaltă performanță este un veritabil „multi-teren” cu tracțiune integrală care a fost anunțat din luna noiembrie a anului trecut.

Poate că simpla denumire Callum Skye poate să nu spună mare lucru, dar probabil dacă pomenim de Ian Callum, „head designerul” care a resuscitat designul de la Jaguar Land Rover, atunci sigur se simt ecouri în memoria colectivă. Iar după 20 de ani de activitate în cadrul grupului JLR, Callum își continuă povestea devenind promotorul unei companii de inginerie și proiectare de înaltă clasă.

Skye a fost conceput să ofere o experiență de condus încântătoare și plină de satisfacții, atât pe drum, cât și în off-road. Ideea este ca mașina să asigure cea mai mare capacitate, rafinament și fru­mu­­sețe pentru aventurierii exigenți. Este un vehicul complet electric alimentat de o baterie de 42 kWh cu o autonomie anticipată de peste 270 km, cu opțiunea unei baterii cu încărcare ultra-rapidă care poate fi completă în mai puțin de zece minute. Are 4.047 mm în lungime, 1.900 mm în lățime, cântărește doar 1.150 kg și proiectanții se laudă că atinge 97 km/h în mai puțin de patru secunde.

„Callum Skye este îndrăzneț, frumos conceput și realizat cu rafinament și măiestrie. Același lu­cru se poate spune și despre croitoria executată la comandă…” spunea David Fairbairn, director general, CALLUM.

Interiorul elegant

Înaintea debutului lui Skye, cei de la CALLUM au arătat „cu țârâita” intențiile de design pentru interiorul lui SKYE. Cabina rafinată cu arhitectură „2+2” închisă se diferenția în categoria sa. Puntea elegantă a consolei centrale, asemănătoare unui stâlp, conține cadrane tactile rotative ale ecranului tactil ce facilitează controlul sistemului HVAC (Încălzire, Ventilație, Aer Condiționat) și la alte funcții cheie. Tabloul de bord a fost proiectat cu accentul pus pe funcționa­litate. Ecranul său tactil central este setat să includă Apple CarPlay și Android Auto.

Cele două scaune sport din față au fost atent realizate. În spate se află o bancă versa­tilă și flexibilă potrivită pentru copii, ce poate fi demontată pentru obținerea unui spațiu de încărcare configurabil. Aici accesul se face printr-un hayon cu balamale, zona de depozitare fiind suficient de mare pentru transportarea bagajelor pentru weekend-uri lungi, precum și o varietate de echipamente sportive pentru un stil de viață cu activități în aer liber.

„Pentru a maximiza camera, este esențial să păstrați formele interioare simple”, explică Ian Callum, director de design, CALLUM. „Intenția de design interior este incredibil de disciplinată; ne-am editat viziunea pentru a include doar elementele necesare, oferind șoferului și pasagerilor tot ce au nevoie, evitând în același timp spațiul pierdut. Folosește forme geometrice curate, dar sofisticate, care completează formele frumoase prezentate în exterior. Cu simplitatea elegantă a interiorului, păstrăm onestitatea SKYE fiind un vehicul capabil și durabil, oferind în același timp o experiență rafinată în cabină.”

Intenția celor de la Callum este să–i asigure lui Skye o producție exclusivă de volum redus în care viitorii deținători ai mașinii să fie implicați în construirea sa. Desigur dacă vor fi dispuși să scoată din cont sume între 94000 și 130000 de euro. Dar, detaliile și specificațiile diferitelor derivate ale modelului vor fi confirmate în cursul anului 2024.

Vă recomandăm și:   

TWR Supercat: o reinterpretare spectaculoasă a lui Jaguar XJS

Jaguar Vision GT SV: Virtual, dar real

Jaguar C-Type Revival: Comeback pentru un clasic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 5 = paisprezece