Compania lui Elon Musk a dat în judecată un puști de 14 ani. Miza procesului: două milioane USD

0
29

Compania lui Elon Musk vrea să câștige două milioane de dolari americani de la un puști de 14 ani din Marea Britanie. Tesla l-a dat pe adolescent în judecată, iar The Sun scrie că nu este prima acțiune de acest gen.

Tesla a dat în judecată un adolescent care ar fi vândut produse contrafăcute cu sigla companiei

Jurnaliștii britanici nu au dezvăluit numele băiatului, dar au precizat că acesta ar fi fabricat mai multe brelocuri cu sigla companiei Tesla și le-ar fi vândut pe internet. Toată operațiunea a făcut-o la un aparat 3D, iar acum i se cer daune de 1,6 milioane de lire sterline, aproape două milioane de dolari americani.

The Sun scrie că nu este singura acțiune de acest gen a „gigantului” condus de Elon Musk pentru că un tânăr care a vândut un hanorac cu sigla Tesla s-a trezit și el cu un proces. Conturile celor, de pe rețelele unde își vindeau produsele, au fost blocate. Ei au fost acuzați de „concurență neloială”, iar în cererea adresată instanței se spune că Tesla a suferit „o vătămare ireparabilă”.

Interesant este că pe data de 12 ianuarie 2021, Elon Musk a scris pe X/Twitter: „Poți să ne furi numele/logo-ul și probabil că nu te vom da în judecată”.

În trecut, Musk a amenințat cu acțiuni legale un student care transmitea live pe Twitter de fiecare dată când avionului privat decola sau ateriza. Jack Sweeney folosea informațiile de urmărire a zborurilor disponibile public pentru avioanele lui Musk și ale altor celebrități. Magnatul a oferit 5.000 de dolari pentru a cumpăra contul, însă Sweeney a refuzat oferta.

  • Citește și: Bolnavă de cancer, o româncă ale cărei inițiale sunt gravate pe bateriile Tesla își dorește scuze de la Elon Musk

Musk nu a înțeles acest gest și i-a blocat contul, intrând astfel în contradicție cu faptul că în momentul în care a cumpărat platforma de socializare, căreia i-a schimbat numele din „Twitter” în „X”, spunea că aceasta va fi „un far pentru libertatea de exprimare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


unu + 3 =