Bolnavă de cancer, o româncă ale cărei inițiale sunt gravate pe bateriile Tesla își dorește scuze de la Elon Musk

0
103

BBC News prezintă o poveste cutremurătoare. O româncă, fostă inginer la Tesla, așteaptă de zece ani scuze de la miliardarul Elon Musk. Cristina Bălan a fost acuzată, după ce a fost concediată, că a folosit ilegal resursele companiei. Femeia suferă de cancer la sân.

Cristina Bălan are inițialele gravate pe bateriile Tesla, după ce a lucrat ca inginer la compania pe care o conduce Elon Musk

Cristina Bălan a fost inginer la Tesla și a devenit avertizor de integritate. În anul 2014 a semnalat o problemă care i s-a părut extrem de gravă: un defect de proiectare despre care a susținut că poate afecta frânarea mașinilor. Apelul ei a fost luat în serios de jurnaliști, mai ale că inițialele ei apar pe bateriile din interiorul fiecărui automobil electric Model S. Doar că după ce a ridicat această problemă a fost concediată.

Cristina Bălan susține că cei din management au început să devină ostili și chiar agresivi. Ea a dat compania în judecată pentru „concedierea abuzivă” doar că apoi s-a trezit acuzată de foștii șefi că ar folosit resursele companiei pentru un „proiect secret”.

Românca a negat aceste acuzații foarte grave, care, conform legislației americane, s-ar traduce cu o deturnare de fonduri și a inițiat o acțiune în justiție. Cazul ei nu a fost încă analizat de o instanță din statul California.

Cristina Bălan este bolnavă de cancer și așteaptă scuze de la Elon Musk

Cristina Bălan a vorbit cu jurnaliștii de la BBC News prin zoom și le-a spus că vrea ca Elon Musk să-și prezinte scuze în public. Este decisă să meargă până la capăt pentru că nu vrea ca fiul el să crească cu ideea că „mama lui a fost o hoață”. „Vreau să-mi reabilitez numele. Mi-aș dori ca Elon Musk să aibă decența de a-și cere scuze”.

La final și-a scos peruca și a dezvăluit, cu lacrimi în ochi, că tocmai a terminat tratamentul pentru cancer la sân. Boala este remisie, dar Cristina a spus că se teme că nu va mai trăi până în ziua în care procesul ca ajunge la final.

Jurnaliștii de la sursa citată au încercat să-i contacteze pe oficialii companiei Tesla, pe acest subiect, dar nu au primit niciun răspuns.

„Nu vreau să renunț la cariera mea și știu că, dacă nu câștig acest proces, nu contează cât de bună sunt. Toată lumea se va uita la ce spune Tesla despre (mine), așa că cariera mea se termină. Nu vreau asta”, a mai spus Cristina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 + = zece